We willen allemaal een leefomgeving waarin we prettig kunnen wonen, werken en recreëren. Om dat voor elkaar te krijgen maken we met elkaar afspraken wat op welke plaats mogelijk is. De nieuwe Omgevingswet is ervoor gemaakt om dat op een open en heldere manier te doen en om initiatieven een kans te geven. Zo kunnen we het goede behouden en werken we samen aan verbetering van onze mooie gemeente. Samen bouwen we aan een duurzame en groene gemeente waar inwoners en ondernemers hun dromen mogelijk kunnen maken, zo creëren we samen de toekomst van Heusden. 

  • Terugkoppeling Botsproefsessie

    Tijdens de botsproefsessie verzamelden circa 60 bewoners, ondernemers en vertegenwoordigers van diverse organisaties zich. De meest belangrijke opgaven voor de omgevingsvisie stonden centraal en het doel van de bijeenkomst was om met elkaar vast te stellen hoe we bepaalde afwegingen willen maken.

  • Nieuwe datum voor Omgevingswet

    De inwerkingtredingsdatum van de Omgevingswet is aangepast naar 1 juli 2022. Klik op de titel om dit nieuwsbericht te lezen. Andere nieuwsberichten lees je via de knop meer nieuws.

  • Omgevingswet met Loek van Hemert

    Heusden en Veiligheidsregio Brabant-Noord (VRBN) zijn een perfect 'Omgevingswetduo'. Met het Heusdense motto “Mogelijk maken” en de missie van VRBN, “Samenwerken aan veiligheid”, hebben we wat mij betreft de kern van de nieuwe Omgevingswet te pakken.