We willen allemaal een leefomgeving waarin we prettig kunnen wonen, werken en recreëren. Om dat voor elkaar te krijgen maken we met elkaar afspraken wat op welke plaats mogelijk is. De nieuwe Omgevingswet is ervoor gemaakt om dat op een open en heldere manier te doen en om initiatieven een kans te geven. Zo kunnen we het goede behouden en werken we samen aan verbetering van onze mooie gemeente. Samen bouwen we aan een duurzame en groene gemeente waar inwoners en ondernemers hun dromen mogelijk kunnen maken, zo creëren we samen de toekomst van Heusden. 

  • Themasessies in volle gang

    De komende maanden wordt in diverse stappen de Omgevingsvisie van Heusden gevormd, samen met Heusdense bewoners, ondernemers, organisaties en beleidsmakers. De eerste gesprekken hebben plaats gevonden en hiervan is een samenvatting geschreven.

  • Opstellen omgevingsvisie

    Vanaf 1 januari 2022 gaat de Omgevingswet gelden. De wet voegt verschillende wetten en regels over onze ‘fysieke leefomgeving’ samen, zoals die voor wonen, wegen, milieu, natuur en water. De procedures worden daardoor overzichtelijker. Klik op de titel om het nieuwsbericht te lezen.

  • Omgevingswet met gemeentesecretaris Harrie Timmermans

    De invoering van de wet mag dan zijn uitgesteld tot 1 januari 2022. Het enthousiasme over het gedachtengoed staat onverminderd overeind! Lees snel verder.