We willen allemaal een leefomgeving waarin we prettig kunnen wonen, werken en recreëren. Om dat voor elkaar te krijgen maken we met elkaar afspraken wat op welke plaats mogelijk is. De nieuwe Omgevingswet is ervoor gemaakt om dat op een open en heldere manier te doen en om initiatieven een kans te geven. Zo kunnen we het goede behouden en werken we samen aan verbetering van onze mooie gemeente. Samen bouwen we aan een duurzame en groene gemeente waar inwoners en ondernemers hun dromen mogelijk kunnen maken, zo creëren we samen de toekomst van Heusden. 

  • Campertour Heusden succesvol

    De afgelopen twee weken reisde de toekomstcamper door de gemeente Heusden om met inwoners in gesprek te gaan. Bijna 500 bezoekers dachten mee over de toekomst van Heusden. Wethouder Mart van der Poel is blij met de goede aanloop naar de toekomstcamper. Klik op de titel om dit nieuwsbericht te lezen. Andere nieuwsberichten lees je via de knop meer nieuws.

  • Nieuwe datum voor Omgevingswet

    De inwerkingtredingsdatum van de Omgevingswet is aangepast naar 1 juli 2022. Klik op de titel om dit nieuwsbericht te lezen. Andere nieuwsberichten lees je via de knop meer nieuws.

  • Omgevingswet met raadslid Aart Jan Gorter

    De implementatie van de Omgevingswet is één van de belangrijkste thema’s van deze bestuursperiode. Het gaat om de integratie van een groot aantal specifieke wetten. En moet leiden tot meer integraal beleid, (hopelijk) meer duidelijkheid en minder taaie procedures voor de burger. Maar de veelheid van onderwerpen die spelen bij de Omgevingswet maakt de besluitvorming complex.