• Van bestemmingsplan naar Omgevingsplan

  Voor een zorgvuldige invoering van de Omgevingswet is meer tijd nodig om te oefenen, te testen en te zorgen voor extra ondersteuning bij bevoegde gezagen. Daarom koos minister Hugo de Jonge voor een beperkt uitstel van de ingangsdatum. Vooralsnog wordt dat 1 juli 2023, in plaats van 1 januari 2023. Wat betekent dit voor jou als initiatiefnemer?

 • Invoering van de Omgevingswet naar 1 juli 2023

  Voor een zorgvuldige invoering van de Omgevingswet is meer tijd nodig om te oefenen, te testen en te zorgen voor extra ondersteuning bij bevoegde gezagen. Lees er hier meer over.

 • Gezondheid in de Omgevingsvisie

  In onze ontwerpomgevingsvisie wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan ‘gezondheid’. De GGD en de gemeente trekken samen op als het gaat om het bevorderen van een gezonde fysieke leefomgeving. Heleen Kamphuijs, regiomanager en Sietske Algera, adviseur Gezondheidsbeleid van de GGD Hart voor Brabant leggen uit wat het belang is van een gezonde leefomgeving en hoe we hier samen voor kunnen zorgen.

 • Verordening fysieke leefomgeving Heusden 2022 vastgesteld

  Op 5 juli heeft de gemeenteraad van Heusden de Verordening fysieke leefomgeving Heusden 2022 vastgesteld. Deze verordening is opgesteld in het kader van de komst van de Omgevingswet. De Omgevingswet heeft als uitgangspunt dat de gemeente haar regels over de fysieke leefomgeving samenbrengt in één gebiedsdekkende regeling: het omgevingsplan (de opvolger van bestemmingsplannen).

 • Terugkoppeling Botsproefsessie

  Tijdens de botsproefsessie verzamelden circa 60 bewoners, ondernemers en vertegenwoordigers van diverse organisaties zich. De meest belangrijke opgaven voor de omgevingsvisie stonden centraal en het doel van de bijeenkomst was om met elkaar vast te stellen hoe we bepaalde afwegingen willen maken.

 • Botsproefsessie

  Op 14 september organiseren we een botsproefsessie in het kader van de omgevingsvisie. Dit is een belangrijke bijeenkomst, waarin we met een brede groep van organisaties, ondernemers, ambtenaren en andere Heusdenaren bespreken hoe we met de vragen en dilemma’s in de omgevingsvisie om willen gaan. Lees snel verder

 • Creativiteit in de Toekomstkoffer

  De afgelopen weken heeft de Toekomstkoffer door de gemeente gereisd. Via de koffer konden kinderen en ouderen hun wensen en dromen voor de toekomst van Heusden delen. De rijk gevulde koffer is weer terug en de jeugdburgemeesters geven graag een korte terugkoppeling hierover.

 • Campertour Heusden succesvol

  De afgelopen twee weken reisde de toekomstcamper door de gemeente Heusden om met inwoners in gesprek te gaan. Bijna 500 bezoekers dachten mee over de toekomst van Heusden. Wethouder Mart van der Poel is blij met de goede aanloop naar de toekomstcamper. Klik op de titel om dit nieuwsbericht te lezen. Andere nieuwsberichten lees je via de knop meer nieuws.

 • Campertour in Heusden

  Ook jij kunt meedenken over de toekomst van Heusden! De komende weken touren we met de ‘toekomstcamper’ door de gemeente om in gesprek te gaan met inwoners over de omgevingsvisie. Klik op de titel om dit nieuwsbericht te lezen. Andere nieuwsberichten lees je via de knop meer nieuws.

 • Toekomstkoffer omgevingsvisie

  Vooruitkijkend naar de komst van de omgevingswet werkt de gemeente Heusden aan de omgevingsvisie voor Heusden. Vanaf maandag 17 mei gaat de toekomstkoffer langs de Heusdense basisscholen. In de koffer kunnen de kinderen hun dromen voor Heusden over 20 jaar delen.