Nieuwsoverzicht

 • Vragenlijst over duurzaamheid

  29-09-2020 13:56

  De komende jaren maken we een transitie naar een volledig duurzame gemeente in 2050 en hopelijk naar een duurzame wereld. Dat doen we samen: inwoners, ondernemers en de gemeente. Daarom vinden wij het belangrijk om jouw mening mee te nemen in onze overwegingen. Zo bepaal jij mee hoe een duurzame toekomst van Heusden er uitziet.

 • Terugblik Meet Up van Energiek Heusden

  30-09-2020 17:38

  Ruim 150 belangstellenden waren aanwezig bij de Meet Up van Energiek Heusden over duurzaamheid, energietransitie en klimaat op vrijdag 8 oktober in de Voorste Venne in Drunen. Daarmee kan Energiek Heusden terugkijken op een succesvolle avond. Ook wethouder Mart van der Poel was een van de sprekers. Hij vertelde over de duurzame ontwikkelingsplannen in de gemeente Heusden en wat daarbij de uitdagingen zijn voor ons allen en hoe we daarmee omgaan. Natuurlijk kwam ook het zonnepark Hooibroeken aan bod. Cabaretier Ron Scheepers nam alle sprekers op de korrel.

 • Zonnepark Hooibroeken

  19-10-2021 16:27

  Zonnepark Hooibroeken aan de Polderweg 1 in Oudheusden is het eerste plan voor grootschalige opwekking van duurzame (zonne-) energie in het buitengebied van onze gemeente. Een initiatief van de lokale energiecoöperatie Energiek Heusden, grondeigenaar familie Vugts en ontwikkelaar Sunvest B.V. Wij beschouwen dit initiatief als een pilotproject waarbij we maximaal willen faciliteren en stimuleren omdat dit aansluit op onze duurzaamheidsdoelen. Dit proces is weer een stapje dichterbij gekomen.

 • Trots op onze Heusdense ambassadeurs voor duurzame ontwikkeling

  05-10-2021 11:58

  Heusden kent verschillende inwoners met een grote passie voor duurzame ontwikkeling. Echte ‘Duurzame Doeners’ die -allemaal op hun eigen creatieve wijze- een belangrijke bijdrage willen leveren aan de energietransitie. Zij inspireren als ambassadeur ook anderen om bewuster te leven: “Wees zuinig op onze mooie omgeving, want dat is de moeite waard!” Samen met anderen maken zij werk van Heel. Heusden. Duurzaam.

 • Transportschaarste elektriciteitsnet

  16-04-2021 16:24

  Update 16 september 2021 – Voldoende capaciteit op het elektriciteitsnet is cruciaal voor het realiseren van de doelstellingen voor duurzame opwek van zonne- en windenergie. Sinds april 2021 was al bekend dat juist bij het elektriciteitsnet van Enexis zich voor grootschalige opwekprojecten op korte termijn een groot transportcapaciteitsprobleem aan zou dienen. Enexis heeft nu bekendgemaakt dat vanuit het hoogspanningsstation in Waalwijk de transportcapaciteit voor teruglevering geheel is vergeven. Dit betekent dat er voorlopig géén aanvragen voor een grootverbruikaansluiting (groter dan 3*80A) met transportcapaciteit voor teruglevering kunnen worden gehonoreerd door Enexis.

 • Transportschaarste elektriciteitsnet

  16-04-2021 16:24

  Voldoende capaciteit op het elektriciteitsnet is cruciaal voor het realiseren van onze doelstellingen voor duurzame opwek van energie en de ambities van de REKS. Juist bij het elektriciteitsnet dient zich nu voor grootschalige opwekprojecten een groot transportcapaciteitsprobleem aan op korte termijn. Het roept onmiddellijk de vraag op wat dit betekent voor alle initiatiefnemers in onze gemeente die enthousiast meer willen verduurzamen en een bijdrage leveren aan de energietransitie en voor de uitwerking van de REKS. Lees verder

 • Kinderklimaattop terugblik

  16-04-2021 15:00

  Wij zijn supertrots op onze jeugdburgemeesters Jikke en Koen en onze jeugdambassadeurs! Ook hun stem werd gehoord tijdens de eerste Nationale Kinderklimaattop. Live vanuit de raadszaal in het gemeentehuis van Vlijmen brachten zij 15 april met Teuntje Toekomst hun ideeën in voor een klimaatbestendige toekomst.

 • Hedikhuizen Duurzaam

  19-04-2021 13:36

  Hecht en sterk dorp dat alles in zich heeft om zelfvoorzienend te worden Bij de selectie voor Proeftuin Aardgasvrije wijken (PAW) koos het Rijk helaas niet voor Hedikhuizen Duurzaam. Dit weerhoudt deze Coöperatieve vereniging er niet van om enthousiast verder te gaan met het waarmaken van hun ambitie: een zelfvoorzienend Hedikhuizen op het terrein van energie en warmte. Een stoer plan dat omarmd wordt door de gemeente Heusden. De slogan “weerbaar en weerbarstig” symboliseert het DNA van elke Hedikhuizenaar en is ook nu treffend: “deze teleurstelling maakt ons juist nog meer vastberaden om door te pakken!”

 • Kinderklimaattop 15 april, kijk mee

  13-04-2021 14:58

  Onze jeugdburgemeesters Jikke en Koen en de jeugdambassadeurs nemen aanstaande donderdag 15 april deel aan de landelijke Kinderklimaattop. Live vanuit de raadszaal van het gemeentehuis in Vlijmen brengen zij samen met Teuntje Toekomst hun ideeën in voor een klimaatbestendige toekomst. Kijk je donderdag 15 april vanaf 13.00 uur live mee?

 • College van gemeente Heusden stemt in met REKS

  13-04-2021 11:57

  Het college van Heusden heeft op 6 april 2021 ingestemd met de Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS) in Hart van Brabant. Op 18 mei 2021 neemt ook de gemeenteraad een besluit over de REKS