Nieuwsoverzicht

 • Convenant Schoon en Emissieloos Bouwen

  21-06-2024 13:53

  Het college heeft besloten om deel te nemen aan het landelijk convenant Schoon en Emissieloos Bouwen (SEB). Het college vindt het belangrijk dat er minder fossiele brandstoffen gebruikt worden op bouwplaatsen en plekken waar aan infrastructuur wordt gewerkt. Lees hier meer.

 • Regionaal luchtmeetnet Heusden-Waalwijk-Geertruidenberg

  18-06-2024 11:02

  Schone lucht is belangrijk voor iedereen. Luchtvervuiling kan afhankelijk van verschillende factoren, verschillende effecten hebben. Vervuilde lucht kan bijvoorbeeld gezondheidsklachten of ziektes veroorzaken. Daarom gaan we samen met onze buurgemeentes Waalwijk en Geertruidenberg de luchtkwaliteit in onze regio meten. Mocht die kwaliteit ergens niet goed genoeg zijn? Dan kijken we naar hoe we die kunnen verbeteren.

 • Onze energiecoaches helpen je ook in de zomer besparen

  15-09-2020 11:04

  Energie besparen en isoleren klinkt voor veel mensen in de oren als een ‘winter’-taak. Maar wist je dat dat juist de zomer een slimme periode is om met energiebesparing aan de slag te gaan? Onze energiecoaches geven je 3 redenen.

 • Extra subsidie voor verduurzaming maatschappelijke vastgoed

  22-05-2024 16:25

  De Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) gaat opnieuw open. Lees er hier meer over.

 • Mogelijke locaties windturbines gemeente Vught

  27-03-2024 15:13

  Grenst jouw huis of bedrijf aan onze buurgemeente Vught? Bijvoorbeeld in Vlijmen of Nieuwkuijk? Dan is het nieuws van de gemeente Vught over zonnevelden en windturbines relevant voor jou. Dit is te vinden op de website van gemeente Vught, maar ook op de website van gemeente Heusden. Hier lees je o.a. hun (concept) programma voor grootschalige opwek.

 • Subsidie voor verduurzamen van maatschappelijke accommodaties

  08-03-2024 08:58

  Hoe duurzaam is jouw buurthuis, scoutinggebouw of inloophuis? Verschillende maatschappelijke organisaties binnen onze gemeente kampen met hoge energiekosten en blijven achter in de energietransitie naar duurzame oplossingen. Het college heeft besloten deze organisaties te helpen met een subsidieregeling.

 • Zonnepark Hooibroeken: energie voor de toekomst

  27-02-2024 16:21

  Energiek Heusden gaat samen met Sunvest een zonnepark bouwen aan de Polderweg in Oudheusden: Zonnepark Hooibroeken. Met deze realisatie maken we een grote stap in de opwek van duurzame energie binnen onze gemeente. Lees hier meer.

 • Subsidie voor isolatie van particuliere woningen

  31-01-2024 08:55

  Gemeente Heusden wil inwoners helpen met het isoleren van hun woning. Daarom doet Heusden mee aan het Nationaal Isolatieprogramma. Beter isoleren en warmteverlies tegengaan zorgt voor een lagere energierekening. Lees hier meer.

 • Energiecoach Nick krijgt energie van mensen helpen

  16-01-2024 10:31

  Nick Ebert werkt fulltime als IT-consultant bij Capgemini, maar Nick is ook één van onze energiecoaches en vrijwilliger bij ZorgSaam Heusden. Nick vindt het fijn om in zijn vrije tijd mensen te helpen. Daar krijgt hij namelijk energie van. Hier lees je Nick zijn verhaal.

 • Informatiebijeenkomst verduurzamen monumenten en historische panden in de gemeente Heusden

  01-11-2023 14:53

  Jouw historische pand of monument verduurzamen? Misschien een grote uitdaging, maar het is wél mogelijk. Vaak kan en mag er meer dan vooraf wordt gedacht. Groene Grachten uit Amsterdam heeft veel ervaring opgedaan met het verduurzamen van monumenten en historische panden. Samen met hen helpen we je (graag) verder op weg.