Nieuwsoverzicht

 • Mogelijke locaties windturbines gemeente Vught

  27-03-2024 15:13

  Grenst jouw huis of bedrijf aan onze buurgemeente Vught? Bijvoorbeeld in Vlijmen of Nieuwkuijk? Dan is het nieuws van de gemeente Vught over zonnevelden en windturbines relevant voor jou. Dit is te vinden op de website van gemeente Vught, maar ook op de website van gemeente Heusden. Hier lees je o.a. hun (concept) programma voor grootschalige opwek.

 • Subsidie voor verduurzamen van maatschappelijke accommodaties

  08-03-2024 08:58

  Hoe duurzaam is jouw buurthuis, scoutinggebouw of inloophuis? Verschillende maatschappelijke organisaties binnen onze gemeente kampen met hoge energiekosten en blijven achter in de energietransitie naar duurzame oplossingen. Het college heeft besloten deze organisaties te helpen met een subsidieregeling.

 • Zonnepark Hooibroeken: energie voor de toekomst

  27-02-2024 16:21

  Energiek Heusden gaat samen met Sunvest een zonnepark bouwen aan de Polderweg in Oudheusden: Zonnepark Hooibroeken. Met deze realisatie maken we een grote stap in de opwek van duurzame energie binnen onze gemeente. Lees hier meer.

 • Subsidie voor isolatie van particuliere woningen

  31-01-2024 08:55

  Gemeente Heusden wil inwoners helpen met het isoleren van hun woning. Daarom doet Heusden mee aan het Nationaal Isolatieprogramma. Beter isoleren en warmteverlies tegengaan zorgt voor een lagere energierekening. Lees hier meer.

 • Energiecoach Nick krijgt energie van mensen helpen

  16-01-2024 10:31

  Nick Ebert werkt fulltime als IT-consultant bij Capgemini, maar Nick is ook één van onze energiecoaches en vrijwilliger bij ZorgSaam Heusden. Nick vindt het fijn om in zijn vrije tijd mensen te helpen. Daar krijgt hij namelijk energie van. Hier lees je Nick zijn verhaal.

 • Informatiebijeenkomst verduurzamen monumenten en historische panden in de gemeente Heusden

  01-11-2023 14:53

  Jouw historische pand of monument verduurzamen? Misschien een grote uitdaging, maar het is wél mogelijk. Vaak kan en mag er meer dan vooraf wordt gedacht. Groene Grachten uit Amsterdam heeft veel ervaring opgedaan met het verduurzamen van monumenten en historische panden. Samen met hen helpen we je (graag) verder op weg.

 • Proef met kabelgoottegels voor elektrisch laden

  25-07-2023 15:21

  Het aantal elektrische voertuigen in onze gemeente groeit. Dat juichen we toe en daarom willen we elektrisch rijden ondersteunen. Daarom starten we voor maximaal vijftien deelnemers een proef met kabelgoottegels. Zulke tegels maken het opladen van elektrische auto’s vanaf eigen terrein makkelijker. Lees hier verder.

 • Energiehub

  21-07-2023 15:21

  Het is de bedoeling dat er in Heusden een Energiehub komt: een gebied waar duurzame elektriciteit wordt opgewekt, opgeslagen of omgezet in een andere vorm van energie. Dat spraken we eerder al af met andere gemeenten in de regio Hart van Brabant in de Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS). Belangrijke vraag is waar zo’n Energiehub gaat komen. Lees hier verder.

 • Aquathermie niet kansrijk voor Herpt

  17-07-2023 09:40

  Kan Herpt van het aardgas af door de huizen te verwarmen met water uit de omgeving? Helaas is de conclusie dat aquathermie (water als warmtebron) voor Herpt weinig kans van slagen heeft. Lees hier meer.

 • Eigen warmtenet voor Hedikhuizen niet haalbaar

  10-07-2023 15:33

  Hedikhuizen Duurzaam heeft al sinds 2017 de ambitie om het dorp energieneutraal en aardgasvrij te maken. Hoe? Door zelf duurzame elektriciteit en warmte op te wekken en de warmte te verdelen via een eigen warmtenet. Haalbaar? Nee, het realiseren van een warmtenet in Hedikhuizen wordt veel te duur. Lees hier meer.