Subsidie voor verduurzamen van maatschappelijke accommodaties

​​​​​​Hoe duurzaam is jouw buurthuis, scoutinggebouw of inloophuis? Verschillende maatschappelijke organisaties binnen onze gemeente kampen met hoge energiekosten en blijven achter in de energietransitie naar duurzame oplossingen. Om toekomstbestending te blijven is het nodig dat we maatschappelijke accommodaties verduurzamen. Daarom heeft het college besloten deze organisaties te helpen met een subsidieregeling.

De subsidieregeling is bedoeld als steun voor maatschappelijke organisaties die hun eigen accommodatie willen verduurzamen. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van LED-verlichting of isolatie. Of door de installatie van een warmtepomp of zonnepanelen. De regeling gaat gelden voor werkzaamheden die na 1 januari 2024 zijn afgerond en loopt tot en met 31 december 2025.

Naast de gemeentelijke regeling zijn er ook regionale en landelijke regelingen waar maatschappelijke organisaties gebruik van kunnen maken. Zo biedt het provinciale ontzorgingsloket een gratis verduurzamingsadvies. De rapportage die hieruit volgt is meteen gericht op de aanmelding voor de landelijke (aansluitende) subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA).

> Klik hier voor meer informatie over alle regelingen

 

Laatst bijgewerkt op: 11-03-2024