Kinderen schrijven geschiedenis: eerste Nationale Kinderklimaatakkoord een feit
Een historisch moment. Op 15 april is tijdens de Kinderklimaattop in gemeente Velsen het allereerste Nationale Kinderklimaatakkoord ondertekend. 23 Groepen 7 en 8 van basisscholen verspreid over heel Nederland bedachten welke afspraken zij het belangrijkste vinden om verdere klimaatverandering te voorkomen. De afspraken die opgetekend zijn in dit akkoord, ook wel het ‘Verdrag van Velsen’ genoemd, wordt binnenkort aangeboden aan de Tweede Kamer.

Jeugdburgemeesters en jeugdambassadeurs
Wij zijn supertrots op onze jeugdburgemeesters Jikke en Koen en onze jeugdambassadeurs Casper, Nina, Elza, Pien, Guusje, Tess, Yara, Lara, Amelie, Isabelle, Maud, Fleur, Janne en Rens! Ook hun stem werd gehoord tijdens deze Kinderklimaattop. Live vanuit de raadszaal in het gemeentehuis van Vlijmen brachten zij 15 april met Teuntje Toekomst hun ideeën in voor een klimaatbestendige toekomst. Dankzij hen zijn vanuit Heusden ook de afspraken in het eerste Kinderklimaatakkoord bekrachtigd. Jeugdburgemeester Jikke gaf een ferme klap met de hamer en daarna proostten ze samen met kinderchampagne. De 3 belangrijkste afspraken in het akkoord zijn:

  • Duinen en dijken verhogen
  • Duurzame energie zoals lantaarnpalen op zonne-energie
  • Eén boom eruit twee erin. 

NOS optreden
Voordat de Kinderklimaattop begon, waren Jikke en Koen al live in de uitzending op radio 1. Laat je inspireren door deze toppers en luister het fragment hier terug: https://bit.ly/2RxN3lr.

Wil je meer weten? Lees dan verder op www.klimaatverbond.nl