• Illegale woning en overtredingen van de Alcoholwet tijdens controle BIM

  Het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM) heeft, in samenwerking met de politie en Enexis, op woensdag 21 september, controles uitgevoerd in de gemeente Heusden.

 • Hennepkwekerij in Drunen

  Op vrijdag 12 augustus heeft de politie aan de Wilgenstraat in Drunen een hennepkwekerij aangetroffen. De politie reageerde op een melding via Meld Misdaad Anoniem. Het ging om een kwekerij met bijna 100 hennepplanten. Alle strafbare goederen zijn afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. Het is niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht.

 • Nul meldingen op lokbus Heusden

  In de week van 9 t/m 12 mei stond er een verdachte witte bestelbus geparkeerd op het parkeerterrein aan de Steenweg in Heusden. Lees snel verder waarom deze bus er stond en wat je moet doen als je een verdachte situatie ziet.

 • Criminele bedrijfsruimte gezocht!

  Ook criminelen hebben ‘bedrijfsruimtes’ nodig. Drugs, wapens, geld en goederen moeten ergens worden opgeslagen of gefabriceerd. En voor prostitutie, gokken of een tijdelijk onderduikadres zijn panden nodig. Medewerkers uit de vastgoedsector, zoals makelaars, notarissen, vastgoedbeheerders of (financiële) adviseurs, kunnen op de hoogte zijn van criminaliteit doordat ze in hun werk afwijkingen signaleren.

 • Hennepkwekerij aan de Ganges in Drunen

  Maandag 13 juni 2022 heeft de politie, in samenwerking met Enexis en de gemeente, aan de Ganges in Drunen een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt. De politie heeft de kwekerij geruimd en een verdachte is aangehouden. De gemeente is van plan om de woning te sluiten.

 • In gesprek over drugs(gebruik op festivalterrein

  Hoe gaan we om met het feit dat drugs(gebruik) steeds normaler wordt? Hoe kunnen we hier samen in optrekken; overheden, professionals, jongeren en ouders? Het waren enkele gespreksonderwerpen tijdens het netwerkevent ‘Skip die trip’ dat op 3 juni plaatsvond op het festivalterrein van Harmony of Hardcore en 7th Sunday.

 • Bestuurlijk Interventieteam Meierij onderzoekt situatie arbeidsmigranten

  In de week van 16 t/m 20 mei controleerde het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM) meerdere adressen waar arbeidsmigranten wonen, waaronder ook in onze gemeente.

 • Vorig jaar 17 drugslabs opgerold in Brabant: maar hoeveel blijven er onder de radar?

  In ons mooie Brabant gebeuren dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. We staan bekend als epicentrum van drugsproductie. Een handel waar miljarden in omgaan. Een harde en meedogenloze wereld die dichterbij is dan we denken. In de tv-serie ‘Brabant Onder De Radar’, een productie van Omroep Brabant in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, wordt onderzocht wat er speelt in Brabant, én hoe iedere Brabander mee kan strijden tegen ondermijning. Vanaf 11 mei iedere woensdagavond op Omroep Brabant te zien.

 • Drugsafval gedumpt in buitengebied Heusden

  Afgelopen weekend is er twee keer afval van een hennepkwekerij gedumpt in het buitengebied van de gemeente Heusden. Het afval wordt, na onderzoek door de politie, opgeruimd door de buitendienst van de gemeente Heusden. Lees hier het hele bericht.

 • Babbeltruc

  Vorige week kregen wij berichten binnen dat er mensen namens de gemeente bij inwoners aanbelden en binnenkwamen. Let goed op: dit zijn wij niet! Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen bij je aan, spreken je op straat aan of bellen je op. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar veel mensen van hun bezittingen beroofd.