Verschillende overtredingen bij autobedrijven geconstateerd

Het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM) heeft, in samenwerking met de politie, Enexis, UWV, Baanbrekers, Omgevingsdienst en speurhonden van K2Europe, op dinsdag 27 juni verschillende autobedrijven in onze gemeente gecontroleerd.

Tien autobedrijven werden gecontroleerd. Bij vier autobedrijven werden er geen bijzonderheden aangetroffen, bij de zes anderen wel. Zo zijn er meerdere milieuovertredingen en illegale bewoning geconstateerd. Ook werden er mensen aangetroffen die niet mochten werken doordat ze geen verblijfsrecht hadden in Nederland of een uitkering. Verder werden er drie gestolen fietsen in beslag genomen en werd er vrijwillig afstand gedaan van twee boksbeugels.

In Heusden werken we met verschillende partners hard aan het bestrijden van criminaliteit. Hierbij gaat het niet alléén om de misdrijven zelf, maar ook om de gevaarlijke situaties die ontstaan voor onze inwoners en ondernemers. De rol van inwoners en ondernemers is ontzettend belangrijk bij het bestrijden van criminaliteit!

Zie jij een verdachte situatie of heb je het vermoeden van criminele activiteiten? Meld dit dan altijd bij de politie. Dit kan via het telefoonnummer 0900 8844 of bij spoed op 112. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Laatst bijgewerkt op: 06-07-2023