We hebben het veel liever over alle mooie dingen in onze gemeente, maar kunnen niet wegkijken voor criminele activiteiten. In Heusden werken we met verschillende partners hard aan het bestrijden van criminaliteit. Hierbij gaat het niet alléén om de misdrijven zelf, maar ook om de gevaarlijke situaties die ontstaan voor onze inwoners. Denk bijvoorbeeld aan het grote risico dat een hennepkwekerij of drugslab betekent voor omwonenden. Het aanpakken van ondermijning kunnen wij niet alleen. Jouw hulp is onmisbaar!

  • Bodycam

    Onze boa’s en toezichthouders dragen binnenkort een bodycam om de veiligheid te waarborgen. Een bodycam is een persoonlijk beschermingsmiddel en heeft een preventieve en de-escalerende werking. Lees er hier meer over.

  • Zie jij iets vreemds in het buitengebied? Maak een melding!

    Het buitengebied kent allerlei problemen die de natuur aantasten, de rust verstoren en de leefbaarheid bedreigen. Strafbare feiten vinden er met regelmaat plaats. Wil je weten hoe je hier een melding over kunt doen? Lees het hier.

  • BOA blog - Tom (Mei 2023)

    Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) zorgt voor extra veiligheid in onze wijken en pakt overlast aan. In onze gemeente hebben we ook boa’s. Ze maken van alles mee en dat delen ze met ons via deze blogs. In dit blog is Tom aan het woord. Hij is de boa van de kernen Vlijmen, Nieuwkuijk en Haarsteeg. Dit keer neemt hij ons mee in in de jaarlijkse bijscholing. Lees verder.