We hebben het veel liever over alle mooie dingen in onze gemeente, maar kunnen niet wegkijken voor criminele activiteiten. Het bestrijden van criminele activiteiten doen we samen met veel partners zoals de politie, Baanbrekers of Woonveste, maar ook met onze inwoners. Jouw hulp is onmisbaar! Wist je dat er in de gemeente Heusden 25 buurtapp-groepen actief zijn, met 1200 inwoners in totaal. Ook is in verschillende kernen buurtpreventie actief. Dit zijn groepen enthousiaste vrijwilligers die samen de buurt veiliger proberen te maken. 

In de gemeente Heusden zijn 25 buurtapp-groepen actief met 1200 inwoners in totaal. Via de buurtapp geven inwoners via de appgroep verdachte situaties in hun straat of buurt snel door aan andere buurtbewoners. Zo kunnen meerdere inwoners een oogje in het zeil houden. Zie je een verdachte situatie dan meld je dit eerst bij de hulpdiensten. Vervolgens kun je een berichtje sturen in de whatsappgroep. Op deze manier kunnen verdachte personen worden gesignaleerd en gevolgd, totdat de politie ter plaatse is.  Aanmelden voor een WhatsApp groep kan via onderstaande link.

Aanmelden buurtswhatsapp

In onze gemeente is, in verschillende kernen, buurtpreventie actief. Dit zijn groepen enthousiaste vrijwilligers die samen de buurt veiliger proberen te maken. Dit doen ze door samen regelmatig te patrouilleren, in een herkenbaar vestje of jas, in de wijk. De buurtpreventie kijkt, in het kader van voorkomen van misdrijven, naar situaties die andere mensen misschien niet opvallen. Ze kijken bijvoorbeeld of er spullen bij de woning staan waar inbrekers makkelijk op kunnen klimmen om snel binnen te komen. De inzet van de buurtpreventieteams heeft een positieve invloed op het aantal misdrijven blijkt uit de sterk dalende aantallen diefstallen en inbraken in onze gemeente.

Aanmelden buurtpreventie

Niemand kent de wijk zo goed als hondenbezitters in de gemeente. Iedere dag loop jij, misschien wel meerdere keren, een rondje door de wijk met jouw viervoeter. Vreemde en verdachte situaties vallen dan meestal sneller op. Bijvoorbeeld een raam of poortdeur dat openstaat bij buren die op vakantie zijn. Zie jij een verdachte situatie? Maak dan een melding! Klik op de links hieronder.

> Anonieme melding maken via 'Meld Misdaad Anoniem'

> Melding maken bij de gemeente

Hondenbeleid
Wil je weten wat de regels zijn in de gemeente Heusden als je een hond houdt? Klik dan hieronder op de link voor meer informatie.

Informatie houden van honden 

Maak jij je zorgen om iemand? Een oudere of iemand anders? Kijk dan eens op de pagina van Bijeen Heusden wat jij kunt betekenen. 

> Ga naar de website van Bijeen Heusden over zorg en veiligheid

Laatst bijgewerkt op: 05-07-2024