We hebben het veel liever over alle mooie dingen in onze gemeente, maar kunnen niet wegkijken voor criminele activiteiten. Het bestrijden van criminele activiteiten doen we samen met veel partners zoals de politie, Baanbrekers of Woonveste, maar ook met onze inwoners. Jouw hulp is onmisbaar! Wist je dat er in de gemeente Heusden 25 buurtapp-groepen actief zijn, met 1200 inwoners in totaal. Ook is in verschillende kernen buurtpreventie actief. Dit zijn groepen enthousiaste vrijwilligers die samen de buurt veiliger proberen te maken. 

In de gemeente Heusden zijn 25 buurtapp-groepen actief met 1200 inwoners in totaal. Via de buurtapp geven inwoners via de appgroep verdachte situaties in hun straat of buurt snel door aan andere buurtbewoners. Zo kunnen meerdere inwoners een oogje in het zeil houden. Zie je een verdachte situatie dan meld je dit eerst bij de hulpdiensten. Vervolgens kun je een berichtje sturen in de whatsappgroep. Op deze manier kunnen verdachte personen worden gesignaleerd en gevolgd, totdat de politie ter plaatse is.  Aanmelden voor een WhatsApp groep kan via onderstaande link.

Aanmelden buurtswhatsapp

In onze gemeente is, in verschillende kernen, buurtpreventie actief. Dit zijn groepen enthousiaste vrijwilligers die samen de buurt veiliger proberen te maken. Dit doen ze door samen regelmatig te patrouilleren, in een herkenbaar vestje of jas, in de wijk. De buurtpreventie kijkt, in het kader van voorkomen van misdrijven, naar situaties die andere mensen misschien niet opvallen. Ze kijken bijvoorbeeld of er spullen bij de woning staan waar inbrekers makkelijk op kunnen klimmen om snel binnen te komen. De inzet van de buurtpreventieteams heeft een positieve invloed op het aantal misdrijven blijkt uit de sterk dalende aantallen diefstallen en inbraken in onze gemeente.

Aanmelden buurtpreventie

 1. Er hangt een stank die aan hennep doet denken.
 2. Je hoort voortdurend het geluid van een afzuiginstallatie of het tocht voortdurend.
 3. Er zitten ontluchtingspijpen in het dak, roosters in de gevel of er is een (dak)raam dat altijd open staat.
 4. Muren, vloeren of plafonds zijn warm of vochtig.
 5. Er vormt zich condens op ramen.
 6. Ramen zijn dichtgemaakt.
 7. Er treden regelmatig stroomstoringen op.
 8. Er zijn lampen die voortdurend fel branden.
 9. Op rare tijdstippen lopen er mensen met allerlei spullen te sjouwen.
 10. Het is niet duidelijk of het pand wel of niet bewoond is.

De politie adviseert eventuele verdenkingen te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem. Samen houden we onze buurt veilig!

 1. Aanwezigheid van een sterke synthetische geur.
 2. Witte rook uit de afvoer/schoorsteen.
 3. Aanwezigheid van blauwe vaten en grote witte vloeistofcontainers.
 4. Verdachte bedrijvigheid op onverwachte tijdstippen.
 5. Beslagen of afgeplakte ramen of gordijnen die nooit open gaan.
 6. Aanwezigheid van grote ijzeren ketels.
 7. Aanwezigheid van vrieskisten.

Infographic 'Hoe herken ik een drugslab?'

De politie adviseert eventuele verdenkingen te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem. Samen houden we onze buurt veilig!