In onze gemeente is, in verschillende kernen, buurtpreventie actief. Dit zijn groepen enthousiaste vrijwilligers die samen de buurt veiliger proberen te maken. Dit doen ze door samen regelmatig te patrouilleren in de wijk. De buurtpreventie kijkt, in het kader van voorkomen van misdrijven, naar situaties die andere mensen misschien niet opvallen. Ze kijken bijvoorbeeld of er spullen bij de woning staan waar inbrekers makkelijk op kunnen klimmen om snel binnen te komen. 

Buurtpreventie heeft ook regelmatig contact met de politie en zij krijgen informatie toegespeeld waar mogelijke inbraken kunnen plaats vinden. Hierdoor kunnen ze gericht en preventief patrouilleren om de kans op een inbraak te verkleinen. Bij vermissingen van personen kunnen zij als extra mankracht worden ingezet in verband met zoekacties.       

Meedoen?
De inzet van Buurtpreventie wordt enorm gewaardeerd door de inwoners van de gemeente. In 2016 heeft Buurtpreventie een “Dromen. Doen. Heusden. -award” in de categorie 'Vrijwilligers' ontvangen. Wil jij je ook inzetten voor een veiligere buurt? Meld je dan aan! Natuurlijk is het ook mogelijk om eerst een keertje mee te lopen of fietsen voordat je definitief ingedeeld wordt. Meld je aan voor de kern waar jij woonachtig bent via onderstaande link.

> Buurtpreventie Drunen

> Buurtpreventie Vlijmen

> Buurtpreventie Oudheusden

> Buurtpreventie Elshout