Vrijwilligers van de buurtpreventie lopen of fietsen door de wijk om inwoners te wijzen op onveilige situaties. Denk aan een fiets of auto die niet op slot staat, een sleutel die op de voordeur staat of een openstaand raam waar inbrekers makkelijk doorheen kunnen glippen.

Buurtpreventie heeft ook regelmatig contact met de politie. Ze krijgen informatie over waar mogelijk inbraken plaats kunnen vinden. Door deze gerichte en preventieve aanpak verkleint buurtpreventie de kans op een inbraak. Bij vermissingen van personen kunnen leden van de buurtpreventie als extra mankracht bij zoekacties worden ingezet. Door de oplettendheid en tips van de buurtpreventie daalt het aantal woninginbraken en diefstal. 

De buurtpreventieleden zijn geen politieagenten of boa's. Ze houden niemand aan en schrijven geen boetes uit. De vrijwilligers zijn er juist om buren te helpen en verdachte situaties te melden. Kortom een extra paar ogen in de wijk.       

Meedoen?
Wil jij je ook inzetten voor een veiligere buurt, lekker in beweging blijven en andere buurtgenoten ontmoeten? Meld je dan aan bij de buurtpreventie! Natuurlijk is het ook mogelijk om eerst een keertje mee te lopen of fietsen. Hieronder staan de buurtpreventieteams opgesomd.

Vakantiemelding
Je kunt een vakantiemelding doorgeven aan de buurtpreventie van jouw dorp. Zij houden dan een extra oogje in het zeil als jij op vakantie bent. Wil jij hier ook gebruik van maken? Lees dan snel de informatie van het buurtpreventieteam uit jouw dorp.

Vakantiemelding

Klik hier voor meer informatie

Email

buurtpreventiedrunen@gmail.com

Facebookpagina

@buurtpreventie.drunen 

 

Vakantiemelding

> Klik hier voor meer informatie

Email

buurtpreventie.vlijmen@gmail.com

Facebookpagina

@buurtpreventievlijmen

Op dit moment heeft Buurpreventieteam Oudheusden te weinig leden om door de wijken te lopen. Tijdens het Pleinfestijn op 8 juli 2023 in Oudheusden bleek dat er verschillende inwoners graag een doorstart maken met het team. Maar dat kunnen ze niet alléén! Doe jij ook mee met buurpreventie Oudheusden? Meld je snel aan per mail!  

Vakantiemelding

> Klik hier voor meer informatie

Email

buurtpreventieoudheusden@outlook.com

Facebookpagina

@buurtpreventieoudheusden

Vakantiemelding

> Klik hier voor meer informatie

Email

buurtpreventieelshout@gmail.com

Facebookpagina

@buurtpreventieelshout

Laatst bijgewerkt op: 10-07-2023