In onze gemeente is, in verschillende kernen, buurtpreventie actief. Dit zijn groepen enthousiaste vrijwilligers die samen de buurt veiliger proberen te maken. Dit doen ze door samen regelmatig te patrouilleren in de wijk. De buurtpreventie kijkt, in het kader van voorkomen van misdrijven, naar situaties die andere mensen misschien niet opvallen. Ze kijken bijvoorbeeld of er spullen bij de woning staan waar inbrekers makkelijk op kunnen klimmen om snel binnen te komen. 

Buurtpreventie heeft ook regelmatig contact met de politie en zij krijgen informatie toegespeeld waar mogelijke inbraken kunnen plaats vinden. Hierdoor kunnen ze gericht en preventief patrouilleren om de kans op een inbraak te verkleinen. De gemeente is op dit moment in overleg met verschillende buurtpreventieteams uit onze kernen. Het doel is om tot één stichting te komen die buurtpreventie in onze gemeente organiseert. De verschillende kernteams vallen dan onder deze stichting.

Buurtapp
In de gemeente Heusden zijn 25 buurtapp-groepen actief met 1200 deelnemers in totaal. Via de buurtapp worden verdachte situaties snel doorgegeven aan de leden en aan 112. Aanmelden kan hieronder. 

Meedoen?
Wil jij je ook inzetten voor een veiligere buurt? Meld je dan aan bij coördinator Buurtpreventie Heusden Willem van Woerkom. Hij is per mail bereikbaar op willemvanwoerkom@home.nl 

Whatsapp / Buurtapp

Ik wil mij aanmelden voor de Buurt Whatsapp