Vrijwilligers van de buurtpreventie lopen of fietsen door de wijk om een extra oogje in het zeil te houden. Ze zijn er om buren te helpen en verdachte situaties te melden bij de politie of gemeente. Je kunt een vakantiemelding doorgeven aan de buurtpreventie in jouw wijk of dorp. Met deze informatie kunnen vrijwilligers van de buurtpreventie extra opletten, dit verkleint de kans op een inbraak. De buurtpreventieleden kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventueel geleden schade of verliezen. Lees goed onderstaande informatie door en vul daarna het webformulier in.

Gegevensverwerking
De gegevens die u doorstuurt worden niet opgeslagen in systemen van de gemeente Heusden maar rechtstreeks verzonden aan het betreffende buurtpreventieteam. De coördinator van het buurtpreventieteam in jouw wijk of dorp deelt de verkregen informatie met de leden. De gegevens worden na 1 maand verwijderd. Mocht u vragen hebben? Neem dan contact op met het cluster Veiligheid & Handhaving van de gemeente Heusden via telefoonnummer (073) 513 17 89.

Persoonlijke gegevens

Op welke dag vertrek je met vakantie?
Op welke dag kom je terug van vakantie?
Telefoonnummers van personen die gewaarschuwd dienen te worden bij het constateren van verdachte omstandigheden

1. Sluit bij afwezigheid altijd alle deuren en ramen en draai sloten altijd in het nachtslot.

2. Leg de sleutels uit het zicht. Haal sleutels van deuren af. Een inbreker kan anders een raam inslaan en zo eenvoudig de deur openen.

3. Gebruik buitenverlichting. Bij voorkeur eentje die automatisch aangaat zodra het donker wordt of bij beweging.

4. Zorg dat inbrekers nergens op kunnen klimmen; zet ladders en vuilcontainers weg.

5. Plaats waardevolle spullen uit het zicht van voorbijgangers. 

6. Plak nooit een briefje op de deur met ‘ben even weg’.

7. Gebruik je sociale media verstandig! Inbrekers kunnen jouw Facebook- of Instagrampagina ook bekijken. Dus upload die vakantiefoto's als je thuis bent! 

8. Voorkom een overvolle brievenbus. Vraag of iemand jouw brievenbus regelmatig wil legen of haal een NEE-NEE sticker bij de gemeentebalie.

9. Bekijk ook eens de pagina maakhetzenietmakkelijk.nl voor meer tips en adviezen.

1. Neem geen risico’s en schakel alle elektrische apparatuur in huis uit als je op vakantie gaat. De standby-stand is niet voldoende. Kortsluiting is dan nog steeds mogelijk. Stekkers uit het stopcontact is het veiligst.

2. Controleer of je het gas goed dicht hebt gedraaid als je met vakantie gaat. Een gaslek kan ernstige gevolgen hebben in een woning.

3. Draai altijd de waterkraan van de wasmachinetoevoer dicht. Ook als er een waterslot op de wasmachine zit. Als de slang springt kan er flinke waterschade ontstaan.

4. De CV-ketel kan in principe uit. Het is energieverspilling om je woning constant op 15 graden Celcius te houden als je niet thuis bent.

5. Voordat je op vakantie gaat kun je de gashoofdkraan dichtdraaien. In de winter is dit, met het oog op vorstschade, niet verstandig.

1. Haal de caravan of vouwwagen pas op het laatste moment op. Zo voorkom je dat inbrekers zien dat je op vakantie gaat;
2. Vraag of een buurtbewoner de auto op jouw inrit wil plaatsen;
3. Noteer van jouw fietsen de serie-en framenummers;
4. Laat je huistelefoon doorschakelen naar je mobiele telefoon; 
5. Vraag een familielid om regelmatig even binnen te lopen om een lampje aan te doen, gordijnen open of dicht te doen en de postbus te legen;
6. Verzamel jouw kostbare bezittingen, zoals sieraden, en laat deze achter bij een vertrouwd persoon;
7. Zorg dat jouw woning er bewoond uit ziet. Gebruik een tijdschakelaar om lampen in of uit te schakelen.

 

Laatst bijgewerkt op: 26-05-2023