Vlijmen - De politie heeft op woensdag 13 maart 2024 een bewoner (34) aangehouden in zijn woning op de Schout van Drunenstraat in Vlijmen. Volgens een anonieme tip zou daar mogelijk drugs opgeslagen zijn in de woning. In de woning ontdekte de politie vervolgens inderdaad een grote hoeveelheid lachgasflessen, opgezette dieren en vuurwerk. Daarnaast stuitten zij op hard – en softdrugs én wapens.

Tijdens het zoeken in de woning naar drugs vonden de agenten meerdere wapens, zoals een geweer, groot mes en boksbeugel. Ook vonden ze kleine hoeveelheid vuurwerk en opgezette dieren.

De hulp van de explosievenruimers van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingeroepen omdat er zelf geknutseld vuurwerk aanwezig was. Uit hun onderzoek bleek inderdaad dat het om een partij zelf gefabriceerd vuurwerk ging. Dit is op een veilige manier opgeruimd door de EOD.

De recherche onderzoekt deze zaak. De verdachte wordt door de politie verhoord voor zijn rol en aandeel in deze zaak. De inbeslaggenomen drugs, lachgasflessen, wapens en vuurwerk worden na het onderzoek vernietigd.

Woning gesloten
De burgemeester heeft woning, op grond van artikel 13b in de opiumwet, laten sluiten voor drie maanden. Als het huurcontract bij Woonveste wordt beëindigd en de wooncorporatie het huis eerder kan verhuren dan kan de burgemeester de sluiting opheffen. 

Melden helpt!
De rol van inwoners en ondernemers is ontzettend belangrijk bij het bestrijden van criminaliteit! Zij zijn de ogen en oren van de wijk. Met hun oplettende blik kunnen we de georganiseerde misdaad nóg beter aanpakken en de destructieve gevolgen voorkomen. Inwoners en ondernemers kunnen verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten altijd melden bij de politie. Dit kan via het telefoonnummer 0900 8844 of bij spoed op 112. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Meldingen worden altijd serieus genomen en uitgezocht!

 

Laatst bijgewerkt op: 05-04-2024