Nieuwsoverzicht

 • Zwembad Die Heygrave vanaf 3 oktober weer open!

  22-09-2022 14:47

  In Heusden werken we samen met verschillende partijen hard aan duurzaamheid. Vanaf maandag 25 juli, tijdens de zomervakantie, is de ingrijpende verbouwing van het zwembad gestart. Er is hard gewerkt en tot nu toe verloopt alles volgens planning. Vanaf maandag 3 oktober is het zwembad weer open!

 • Energieloket Heusden

  07-09-2022 10:18

  Het Energieloket Heusden is geopend: gratis energieadvies voor inwoners! Wil jij je woning verduurzamen en energie besparen? Lees er hier meer over.

 • Duurzame Doener Fons van Dijk

  18-09-2020 10:46

  Iedereen kan wat doen voor het klimaat. Dat kan iets groots zijn of juist klein. Goedkoop of duur. De een laat zijn vloer isoleren, terwijl de ander minder voedsel wil verspillen. Iets doen voor het klimaat kan op veel manieren. Duurzame Doener Fons van Dijk, is voorzitter van de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH). Fons is al vanaf de oprichting, 40 jaar geleden, lid van deze actieve vereniging met maar liefst 290 leden. Fons neemt ons mee in de wereld van biodiversiteit.

 • Elekriciteitsnetwerk capaciteit

  10-06-2022 10:22

  Voldoende capaciteit op het elektriciteitsnet is cruciaal voor het realiseren van de doelstellingen voor duurzame opwek van zonne- en windenergie. Enexis maakte 8 juni bekend dat in Noord-Brabant en Limburg de maximale transportcapaciteit voor afname en teruglevering van elektriciteit in het hoogspanningsnet van de landelijke netbeheerder TenneT is bereikt. Lees hier meer.

 • Zonnepark Hooibroeken Energiek Heusden

  17-05-2022 16:11

  Energiek Heusden behaalt twee belangrijke mijlpalen voor project Zonnepark Hooibroeken. Wil je hieraan meedoen? Lees hier meer.

 • Warmtenet Hedikhuizen Duurzaam

  03-05-2022 14:46

  Samen met Coöperatie Hedikhuizen Duurzaam en Steenfabriek Vandersanden willen we intensiever samenwerken om de ontwikkeling van het Warmtenet Hedikhuizen een stap verder te brengen. Zij zetten hiervoor hun handtekeningen onder een intentieovereenkomst.

 • Duurzame Doener

  19-09-2020 11:39

  Iedereen kan wat doen voor het klimaat. Dat kan iets groots zijn of juist klein. Goedkoop of duur. De een laat zijn vloer isoleren, terwijl de ander minder voedsel wil verspillen. Iets doen voor het klimaat kan op veel manieren. Duurzame Doener Jan Moeskops is maar liefst 30 jaar lid van de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH). Daarvan is hij nu 3 jaar lid van de werkgroep die 'Luchtkwaliteit' en dus ook houtstook onder de aandacht brengt. Hij vertelt ons hierover.

 • Hedikhuizen Duurzaam

  22-03-2022 09:45

  Onze gemeente kent veel inwoners met een grote passie voor duurzame ontwikkeling. Echte Duurzame Doeners die een belangrijke bijdrage willen leveren aan de energietransitie. Zo ook Hedikhuizen Duurzaam! Vol overtuiging zetten inwoners zich in om hun ambitie waar te maken voor hun hechte en sterke dorp: een zelfvoorzienend Hedikhuizen op gebied van energie en warmte. Bekijk hier een animatiefilm.

 • Elektrisch rijden en opladen

  25-09-2020 10:36

  Inwoners en ondernemers uit Heusden konden tot 16 maart 2022 reageren op de zorgvuldig gekozen locaties voor het opladen van elektrische auto’s.