Nieuwsoverzicht

 • Succesvolle Green deal

  10-02-2021 09:45

  Wethouder Mart van der Poel ondertekende op 28 januari de “Green Deal Gezondheidssector regio Hart voor Brabant 2.0” namens onze gemeente. Het doel van de Green Deal is om de milieuprestaties van zorginstellingen te verbeteren. Klik op de knop 'meer nieuws' voor meer duurzaam nieuws.

 • Schone Lucht Akkoord

  12-11-2020 10:49

  Het college heeft 5 januari 2021 besloten om het Schone Lucht Akkoord (SLA) te ondertekenen. Het doel van dit landelijke akkoord is de gezondheidsschade door luchtvervuiling in 2030 te verminderen zodat mensen langer, gezonder en met meer kwaliteit leven.

 • Energiebesparingsactie voor Heusdense woningeigenaren

  01-01-2021 13:22

  Woon je in de gemeente Heusden en heb je een eigen huis? Dan klinkt het besparen op je energierekening vast als muziek in de oren! Samen met Energiecoöperatie Energiek Heusden, Coöperatie Hedikhuizen Duurzaam en Klimaatplein Heusden hebben we een interessante energiebesparingsactie voor alle woningeigenaren in onze gemeente. Wil jij ook je energieverbruik verminderen in je eigen woning door gratis energiebesparingsartikelen te ontvangen en eventueel nader besparingsadvies? Meld je dan aan voor deze actie!

 • Ondertekening ambitiestatement Duurzame Gronduitgifte

  18-10-2020 13:46

  Veertien Brabantse gemeenten, drinkwaterbedrijf Brabant Water en vastgoedonderneming a.s.r. hebben hun handtekening gezet onder het ambitiestatement Duurzame Gronduitgifte. Zij volgen daarmee het voorbeeld van de negen initiatiefnemers, die eerder de verklaring opstelden. Heusden is een van de gemeenten die het ambitiestatement hebben ondertekend.

 • Subsidie voor isolatie woning

  01-10-2020 09:51

  Vanaf 1 oktober 2020 kun je weer subsidie aanvragen voor het isoleren van jouw woning. Woningeigenaren kunnen subsidie aanvragen voor het aanbrengen van gevel-, dak- of vloerisolatie of het aanbrengen van isolerend glas. Je komt in aanmerking voor deze subsidie als jij de woningeigenaar bent én je op het adres woont of na de renovatie gaat wonen.

 • Gemeenten4GlobalGoals Vlaggendag

  27-06-2020 10:14

  Samen op weg naar een duurzame wereld! Vanmiddag kreeg de Rode Bosbes uit Drunen het kinderboek ‘Iedereen heeft een roodroze hart’ uitgereikt. Hierin staan de Global Goals: vrede en veiligheid, gendergelijkheid en minder ongelijkheid centraal. Met het hijsen van de vlag laten we vandaag, exact vijf jaar nadat ze door de VN werden aangenomen, zien dat wij ons inzetten om deze doelen te realiseren. Heel. Heusden. Duurzaam.