Proef met kabelgoottegels voor elektrisch laden

Het aantal elektrische voertuigen in onze gemeente groeit. Dat juichen we toe en daarom willen we elektrisch rijden ondersteunen. Daarom starten we voor maximaal vijftien deelnemers een proef met kabelgoottegels. Zulke tegels maken het opladen van elektrische auto’s vanaf eigen terrein makkelijker.
Zulke tegels maken het opladen van elektrische auto’s vanaf eigen terrein makkelijker.

>> hier lees je welke voorwaarden er zijn om mee te doen aan de proef

Wat is een kabelgoottegel?
Een kabelgoottegel is een betontegel met een geul. De geul is afgedekt met een rubberen flap. De tegel wordt geplaatst in de openbare stoep. In de geul wordt de oplaadkabel gelegd van een oplaadpunt op eigen terrein – bijvoorbeeld vóór of naast de gevel van een woning. Door zo’n tegel komt de laadkabel dieper in het trottoir te liggen. Dat voorkomt dat mensen erover struikelen.
Een kabelgoottegel geeft geen recht op een parkeerplaats in de openbare ruimte. Als er plek vrij is, kan de eigenaar van de kabel laden. Is er geen plek, dan moet hij of zij wachten. 

Meedoen aan de proef
Er kunnen maximaal vijftien deelnemers een half jaar meedoen aan de proef. De pilot biedt ruimte voor maximaal vijftien deelnemers tijdens een periode van een half jaar. Voor de vijftien plekken geldt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Wil je meedoen? Stuur dan je aanvraag naar info@heusden.nl t.a.v. Pilot Kabelgoottegel.

Kosten

  • Aankoop kabelgoottegel(s) € 42,35 per element (incl. btw)
  • Aanlegkosten per uur € 53,70 (incl. btw)

De kosten worden op basis van de verstrekte informatie in rekening gebracht en moeten vóór de uitvoering van de werkzaamheden worden voldaan. Let op: de kosten worden na intrekking van de aanvraag, alleen in rekening gebracht als de kosten ook daadwerkelijk zijn gemaakt. Dit geldt ook voor de aanschafkosten van de tegels voordat deze zijn aangebracht. 

Evaluatie en mogelijk vervolg
De proef start zodra alle kabelgoten zijn aangelegd bij de vijftien deelnemers. Tijdens de proef houden we in de gaten wat de ervaringen zijn. Na afloop volgt een evaluatie. Dan besluiten we of en in welke vorm we doorgaan met de kabelgoottegel.

Laatst bijgewerkt op: 25-07-2023