Energiecoaches geven gratis informatie over energiezuinig wonen

Heusdenaren kunnen sinds juni 2023 gratis informatie krijgen van een energiecoach over het besparen van energie in huis. Goed voor je portemonnee en het milieu! De energiecoach is een getrainde vrijwilliger uit onze gemeente. Je kunt gratis een gesprek met een energiecoach aanvragen.

Huurders en huiseigenaren in onze gemeente kunnen om een energiecoach vragen. Je hebt hiervoor geen HeusdenPas nodig en de hoogte van je inkomen maakt niet uit.

Je kunt via deze link: www.heelheusdenduurzaam.nl/energiecoach een online een afspraak aanvragen met een energiecoach. Je aanmelding komt binnen bij de coördinator van de energiecoaches. Deze koppelt je aan een energiecoach. Als er (vanwege grote belangstelling) sprake is van een wachtlijst, dan krijg je daarover bericht.

De energiecoach maakt telefonisch of per e-mail zelf een afspraak met je voor een informatief gesprek bij je thuis. Jullie gaan samen op zoek naar handige manieren om energie te besparen. Iedere woning is anders en daarom geeft de energiecoach je informatie over de mogelijkheden in jouw woning. Zo kijkt de coach onder andere naar verlichting, warm watergebruik, verwarming, tocht en het energieverbruik van elektrische apparaten. Ook kan de energiecoach je informeren over subsidieregelingen en acties.

Onze coaches brengen geen materialen aan (zoals radiatorfolie of tochtstrips). Na het huisbezoek van de energiecoach kun je zelf aan de slag met de tips van de coach. Als je liever niet bij je thuis wilt afspreken, dan kan dat ook bij een wijkwinkel in Vlijmen of Oudheusden of bij Bijeen in Drunen. Een bezoek van de energiecoach kost je niets.

Vaak kunnen kleine aanpassingen in voorzieningen en/of gedrag al een groot verschil maken in het energieverbruik. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van gloei- of halogeenlampen door ledlampen. Een ledlamp verbruikt ongeveer 10% van de elektriciteit van een vergelijkbare gloeilamp. Met het dichthouden van deuren of het uitzetten van apparaten die je niet gebruikt en andere kleine aanpassingen bespaar je al op de energierekening. De woning wordt vaak comfortabeler en je draagt meteen bij aan een beter milieu.

De energiecoaches uit Heusden stellen zich graag aan je voor op deze website:

> Voorstelpagina energiecoaches

Naast de energiecoach kun je ook via de website Energieloket Heusden informatie inwinnen over het verduurzamen van je woning en het besparen van energie. Dit is te bereiken via www.heelheusdenduurzaam.nl

In Heusden zijn er ook energiehulpen van Klimaatroute actief. De energiehulp is beschikbaar voor inwoners met een HeusdenPas en voor inwoners die in Heusden Vesting wonen. Deze inwoners hebben hierover een brief ontvangen. De energiehulpen zijn in Heusden actief tot 1 september 2023.

De energiehulp helpt bij het doen van kleine besparende aanpassingen zoals tochtstrips, ledverlichting of radiatorfolie. Zij installeren deze producten direct waar dit nodig is. Dat doet de energiecoach niet, zij installeren geen producten. De energiecoach kijkt breder met u hoe u energie kan besparen, bijvoorbeeld door te kijken naar het energieverbruik van apparaten. De energiecoaches geven informatie op maat, waar u zelf mee aan de slag kan.

> Via deze pagina lees je nog meer informatie over de Energiehulp

 

  • Heb je vragen over de energiecoach?
    Neem dan contact op met het aanmeldpunt van Bijeen via (073) 7820178 (iedere werkdag tussen 9.00 en 13.00 uur). Contactpersoon voor de energiecoach is Pepijn Koldenhof.
  • Heb je vragen over het energieloket?
    Neem dan contact op met het Regionaal Energieloket via 088 525 4110 (iedere werkdag van 9.00 tot 17.30 uur) of mail naar vragen@regionaalenergieloket.nl
  • Heb je vragen over de energiehulp?
    Neem dan contact op met Klimaatroute via 020 244 39 77 (iedere werkdag van 09.00 tot 17.00 uur).

Heb je geen energieadvies nodig, maar wil je graag zelf energiecoach worden? Neem dan contact op met Pepijn Koldenhof van Bijeen via (073) 7820178.

Een online een afspraak aanvragen met een energiecoach