Energiecoaches geven gratis informatie over energiezuinig wonen

Heusdenaren kunnen sinds juni 2023 gratis informatie krijgen van een energiecoach over het besparen van energie in huis. Goed voor je portemonnee en het milieu! De energiecoach is een getrainde vrijwilliger uit onze gemeente. Je kunt gratis een gesprek met een energiecoach aanvragen.

Huurders en huiseigenaren in onze gemeente kunnen om een energiecoach vragen. Je hebt hiervoor geen HeusdenPas nodig en de hoogte van je inkomen maakt niet uit.

Je kunt via deze link: www.heelheusdenduurzaam.nl/energiecoach een online een afspraak aanvragen met een energiecoach. Je aanmelding komt binnen bij de coördinator van de energiecoaches. Deze koppelt je aan een energiecoach. 

 

De energiecoach maakt telefonisch of per e-mail zelf een afspraak met je voor een informatief gesprek bij je thuis. Jullie gaan samen op zoek naar handige manieren om energie te besparen. Iedere woning is anders en daarom geeft de energiecoach je informatie over de mogelijkheden in jouw woning. Zo kijkt de coach onder andere naar verlichting, warm watergebruik, verwarming, tocht en het energieverbruik van elektrische apparaten. Ook kan de energiecoach je informeren over subsidieregelingen en acties.

Onze coaches brengen geen materialen aan (zoals radiatorfolie of tochtstrips). Na het huisbezoek van de energiecoach kun je zelf aan de slag met de tips van de coach. Als je liever niet bij je thuis wilt afspreken, dan kan dat ook bij een wijkwinkel in Vlijmen of Oudheusden of bij Bijeen in Drunen. Een bezoek van de energiecoach kost je niets.

Vaak kunnen kleine aanpassingen in voorzieningen en/of gedrag al een groot verschil maken in het energieverbruik. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van gloei- of halogeenlampen door ledlampen. Een ledlamp verbruikt ongeveer 10% van de elektriciteit van een vergelijkbare gloeilamp. Met het dichthouden van deuren of het uitzetten van apparaten die je niet gebruikt en andere kleine aanpassingen bespaar je al op de energierekening. De woning wordt vaak comfortabeler en je draagt meteen bij aan een beter milieu.

De energiecoaches uit Heusden stellen zich graag aan je voor op deze website:

> Voorstelpagina energiecoaches

Naast de energiecoach kun je ook via de website Energieloket Heusden informatie inwinnen over het verduurzamen van je woning en het besparen van energie. Dit is te bereiken via www.heelheusdenduurzaam.nl

In 2024 wil gemeente Heusden inwoners weer helpen met het isoleren van hun woning. Je komt in aanmerking voor de isolatie-subsidie als:

 • je koopwoning op dit moment energielabel D, E, F of G heeft of je woning twee slecht geïsoleerde bouwdelen heeft, én:
 • de WOZ-waarde van je woning onder de NHG-grens ligt (dus maximaal € 429.300)

Kom je in aanmerking en wil je gebruikmaken van de subsidie? Meer informatie lees je op de pagina Subsidie voor isolatie van particuliere woningen

 • Heb je vragen over de energiecoach?
  Neem dan contact op met het aanmeldpunt van Bijeen via (073) 7820178 (iedere werkdag tussen 9.00 en 13.00 uur). Contactpersoon voor de energiecoach is Pascalle van Poppel.
 • Heb je vragen over het energieloket?
  Neem dan contact op met het Regionaal Energieloket via 088 525 4110 (iedere werkdag van 9.00 tot 17.30 uur) of mail naar vragen@regionaalenergieloket.nl
 • Heb je vragen over de energiehulp?
  Neem dan contact op met Klimaatroute via 020 244 39 77 (iedere werkdag van 09.00 tot 17.00 uur).

Heb je geen energieadvies nodig, maar wil je graag zelf energiecoach worden? Neem dan contact op met Pascalle van Poppel van Bijeen via 06-81330298.

Een online een afspraak aanvragen met een energiecoach

Laatst bijgewerkt op: 28-05-2024