Nieuwsoverzicht

 • Steun de lokale horeca

  06-10-2020 16:29

  De tweede golf van het Coronavirus raakt ons allemaal en wederom wordt de horeca hard getroffen! Veel horecazaken in onze gemeente zijn overgestapt op bezorgdiensten en afhaalpunten. Steun jij de horeca door een lekkere lunch of heerlijk diner te bestellen om thuis op te eten? Bekijk snel het overzicht per kern.

 • Hulp bij betalingsachterstand

  02-10-2020 13:50

  Corona heeft veel invloed op ons leven en het brengt voor veel mensen ook financiële zorgen met zich mee. Vroeg erbij zijn als inwoners in de knel lijken te raken met betalingen is dan ook erg belangrijk. Heb jij ook moeite met de rekeningen betalen?

 • Street Art graffiti op voorgevel Innoseeds hallen

  02-10-2020 12:54

  De voorgevel van de hallen van Innoseeds aan de Vijfhoevenlaan in Vlijmen wordt binnenkort verrijkt met een kleurrijk Street Art graffiti kunstwerk. Zodra dit op de muur is aangebracht, blijft het hierop staan, totdat deze hallen gesloopt gaan worden. Lees verder over het ontwerp, de betekenis en de Street art kunstenaars.

 • Straatverlichting kapot?

  23-09-2020 12:07

  Is de verlichting in jouw straat kapot? Geef dit dan door aan de gemeente! Meld de kapotte lantaarnpaal via de BuitenBeter-app, zodat de exacte locatie automatisch wordt bepaald. Wil je bij de melding ook het nummer dat op lantaarnpaal staat doorgeven? Je kunt je melding ook doorgeven via info@heusden.nl of (073) 51 31 789. Geef je jouw mailadres door dan ontvang je automatisch bericht over de status van de reparatie.

 • Langstraatgemeenten starten met programma ondermijning

  22-09-2020 13:33

  Om de aanpak van ondermijnende criminaliteit te versterken, gaan Heusden, Waalwijk en Loon op Zand samen met de provincie Noord-Brabant werken aan een programma ondermijning.

 • Blues in the marshes

  22-09-2020 13:10

  LIFE+ project 'Blues in the Marshes' Met een Europese subsidie heeft de gemeente Heusden de natuurwaarden op de Heidijk nabij het Vlijmens Ven verder versterkt. Blauwe zegge, blauwgrasland, pimpernelblauwtje; het is allemaal blauw wat de klok slaat in natuurgebied ten zuidwesten van ’s-Hertogenbosch.

 • Als je uit elkaar gaat

  11-09-2020 09:19

  vrijdag 11 september is de ‘Dag van de Scheiding’. De negen gemeenten van de regio Hart van Brabant willen minder complexe scheidingen. Daarom starten ze met een campagne om te onderstrepen hoe belangrijk het is om het gezamenlijk gezag goed te regelen.

 • Stimuleringsregeling landschap

  27-08-2020 09:52

  Houtsingels, bomenrijen, knotbomen, natuurvriendelijke oevers en wandelpaden over boerenland. Het zijn elementen die het Brabantse landschap kenmerken. Met de ‘Stimuleringsregeling Landschap’ willen provincie, gemeenten en waterschappen in Brabant landschapsbeheer door particuliere grondeigenaren stimuleren. Ook wij doen weer mee!

 • Hennepkwekerijen in Drunen en Vlijmen

  03-08-2020 09:58

  In een tussenwoning in Drunen is een hennepkwekerij aangetroffen met circa 100 planten. In een appartement in Vlijmen is een deels geruimde kwekerij gevonden. Uit de restanten van de kwekerij blijkt dat het gaat om een hennepkwekerij van ongeveer 150 planten. Woonveste ontbindt de huurovereenkomst. De burgemeester is voornemens beide woningen te sluiten.

 • Overeenkomst landschapszone Plan Steenenburg

  30-07-2020 13:08

  De herontwikkeling van het voormalige Land van Ooit krijgt vorm in Plan Steenenburg. Deze ontwikkeling wordt gerealiseerd door de partners Jan Kelders Beheer B.V. en de gemeente Heusden. Natuur- en Milieuvereniging Het Groene Hart Brabant heeft ideeën ingebracht om binnen de plangrenzen van Steenenburg ruimte te reserveren voor een landschapszone in noord-zuid richting. Natuur- en Milieuvereniging Het Groene Hart Brabant, Jan Kelders Beheer B.V. en de gemeente Heusden hebben hun samenwerking bekrachtigd in een overeenkomst.