Nieuwsoverzicht

 • Ingrijpende verbouwing zwembad Die Heygrave gaat beginnen

  29-04-2022 15:45

  In Heusden werken we samen met verschillende partijen hard aan duurzaamheid. Als gemeente staan we aan de lat om de gemeentelijke gebouwen te verduurzamen. Onze ambitie is om 11 gebouwen in 2030 energieneutraal te hebben. De ingrijpende verbouwing van zwembad Die Heygrave staat op het punt van beginnen. Lees hier meer.

 • Dodenherdenkingen in onze gemeente

  26-04-2022 15:24

  Elk jaar is op 4 mei de Nationale Dodenherdenking. Tijdens deze herdenking houden we twee minuten stilte voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers. In onze gemeente zijn er herdenkingen in vier kernen. Hier zie je een schema waar de bijeenkomsten zijn en hoe laat ze beginnen.

 • Lintjesregen

  26-04-2022 13:42

  Burgemeester Willemijn van Hees mocht tijdens de jaarlijkse Lintjesregen acht inwoners van de gemeente Heusden verrassen met een Koninklijke Onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau. Zij zetten zich zonder eigen belang of financieel gewin in voor de lokale samenleving. De kandidaten werden thuis of op de locatie waar zij vrijwilligerswerk doen verrast. Lees hier meer.

 • Oude apparaten en lampen? Recycle ze!

  26-04-2022 07:51

  Op Koningsdag waren er ook in onze gemeente vrijmarkten; een handige manier om van je oude spullen af te komen! Heb je nu na de markt nog apparaten of lampen over die je niet hebt verkocht? Lever deze dan in bij onze milieustraat of breng het naar de kringloop. Zo worden belangrijke grondstoffen behouden en het milieu ontlast.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  26-04-2022 07:36

  Ook dit jaar willen we de overlast van de eikenprocessierups beperken. Dat doen we onder andere door preventief te bestrijden en daar kunnen we nu mee starten. We bespuiten de bladeren van eikenbomen met een biologisch bestrijdingsmiddel. Hier lees je daar meer over.

 • Aangepaste openingstijden

  18-04-2022 11:57

  Op woensdag 27 april (Koningsdag) en donderdag 5 mei (Bevrijdingsdag) zijn het gemeentehuis, Bijeen en de milieustraat gesloten. Verder werken we in de meivakantie aan de gemeentebalie in Vlijmen de hele dag alléén op afspraak. Lees hier meer.

 • Handige vertaalsite | Nederlands > Oekraïens

  18-04-2022 11:35

  Via de website www.pryv.it kun je voortaan makkelijker praten met Oekraïense vluchtelingen. Met de handige digitale tolk praat je Nederlands tegen je telefoon en vervolgens vertaalt deze de boodschap naar het Oekraïens. De ontvanger kan in het Oekraïens terugpraten. Lees hier meer.

 • Blog burgemeester 22 april

  18-04-2022 10:57

  Burgemeester Willemijn van Hees schreef weer een blog. Deze keer over het afgelopen Paasweekend, klein en dichtbij, Koningsdag en de Lintjesregen. Je leest 'm hier.

 • Straatnaam nieuwbouwlocatie Herpt | Denk mee

  18-04-2022 09:07

  Aan de Bernsestraat 5 in Herpt, op de plaats van de voormalige boerderij, wordt gewerkt aan een project met nieuwbouwwoningen en een nieuwe straat. Deze straat heeft nog geen naam. Heb jij een idee voor een straatnaam? Laat het ons weten! Lees hier meer.

 • Aanvragen rijbewijs en reisdocumenten

  08-04-2022 11:03

  We kregen deze week veel vragen over wachttijden aan onze balie omdat daarover een algemeen bericht (landelijk) in het Brabants Dagblad stond. In Heusden is de wachttijd voor het aanvragen van een rijbewijs of reisdocument kort. Jij kunt ons helpen om de aanvraag van jouw document snel te laten verlopen. Lees hier meer.