Nieuwsoverzicht

 • Zorgoppas voor zorgbehoevende kinderen

  17-07-2024

  Als ouders van een kind met extra zorg kun je niet zomaar even een buurmeisje/jongen vragen om op te passen. Vaak heb je weinig tijd voor jezelf, ben je al veel te lang niet meer samen weggeweest om even te ontspannen en is er te weinig tijd voor de andere kinderen. Bijeen Heusden werkt samen met Zorgoppas. Lees hier meer.

 • Alzheimercafé Heusden

  17-07-2024

  Op donderdag 25 juli is het Alzheimercafé Heusden. Dit is er voor iedereen die met dementie te maken heeft. Lees hier meer.

 • Een klein gebaar maakt een groot verschil!

  17-07-2024

  Eenzaamheid is een breed begrip en vaak onzichtbaar. Door een ingrijpende verandering, zoals het overlijden van een partner, verhuizing, ziekte of scheiding, kun je je eenzaam gaan voelen. Ook de vakantieperiode is voor sommige thuisblijvers geen makkelijke tijd. Lees hier meer.

 • Red jezelf, red je vriendje

  17-07-2024

  Popduiken, wakzwemmen en een vriendje redden, zomaar een paar onderdelen van het programma ‘Red jezelf, red je vriendje’. Jaarlijks duiken alle groep 7 leerlingen van de Scala-scholen en de Vlechter 2 uur lang in zwembad Die Heygrave. Lees hier meer.

 • Nu & Morgen

  17-07-2024

  Op de informatiepagina van deze week staan onder andere een artikel over 'Red jezelf, red je vriendje', Alzheimercafé Heusden, een klein gebaar maakt een groot verschil, de zorgoppas, het Energieloket en de bekendmakingen.

 • Collegebesluiten

  17-07-2024

  Het college van Heusden vergaderde afgelopen dinsdag. Lees de besluiten van deze week via de link.

 • Blogs midtermreview

  12-07-2024

  In de zogenaamde midtermreview kijkt het college terug op de eerste twee jaar van deze bestuursperiode. In het coalitieprogramma 2022-2026 ‘Heusden nu en straks’ staan 159 acties waar het college mee aan de slag is gegaan. De collegeleden schrijven hierover in hun blogs. Deze week schreven de wethouders Peter van Steen, Jeroen van den Bosch en Thom Blankers een blog. Lees hier meer.

 • Geef inbrekers geen kans!

  12-07-2024

  De zomervakantie staat voor de deur en we gaan er massaal op uit. Niet iedereen doet het rustig aan tijdens de zomervakantie. Veel dieven slaan hun slag tijdens de zomermaanden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, vinden de meeste inbraken niet in het holst van de nacht maar juist op klaarlichte dag plaats. Lees hier meer.

 • Spreekwoordenroute Heusden

  12-07-2024

  Een leuke vakantietip! In Heusden kun je nu de Spreekwoordenroute lopen! Deze route van 2,6 kilometer is speciaal gericht op kinderen van 6 t/m 12 jaar, maar is ook leuk voor echte taalliefhebbers. Lees hier meer.

 • Aangepaste openingstijden zomervakantie

  10-07-2024

  Tijdens de zomervakantie (8 juli - 16 augustus) werken wij aan de gemeentebalie in Vlijmen de hele dag alleen op afspraak. Op vrijdagmiddag is de balie vanaf 12:00 uur gesloten en zijn wij ook telefonisch niet bereikbaar.

Laatst bijgewerkt op: 11-01-2024