Nieuwsoverzicht

  • Minder bruikbare kleding door slechte kwaliteit

    23-10-2024

    Bij de textielinzameling zien we steeds vaker kleding van zeer slechte kwaliteit. Dit komt door de opkomst van zogenaamde (ultra)fast fashion. Dit is goedkope kleding die niet lang meegaat. Vaak komt deze kleding van bijvoorbeeld goedkope onlinewinkels. De kleding wordt binnen enkele dagen ontworpen en gemaakt. Vaak worden de makers van deze kleding (ook kinderen) uitgebuit.

  • Groot voertuig? Dan mag je niet zomaar overal parkeren

    23-10-2024

    Binnen de bebouwde kom mag je niet zomaar grote voertuigen parkeren. Voor deze voertuigen zijn speciale parkeerplaatsen op het parkeerterrein aan de Bakkersdam in Heusden, aan de Spoorlaan in Drunen en ten oosten van de Venbroekstraat in Nieuwkuijk.

  • Aangepaste openingstijden herfstvakantie

    16-10-2024

    Maandag 21 oktober t/m vrijdag 25 oktober is het herfstvakantie en werken wij aan de balie alléén op afspraak.

  • Beweeg en werk aan je gezondheid op de QR-FIT route met fysio Steven

    16-10-2024

    In Drunen ligt een gloednieuwe beweegroute van QR-FIT. Deze route is een leuke en gratis manier voor alle inwoners om naar buiten te gaan en actief te blijven. En om elkaar te ontmoeten, want je kunt de route natuurlijk samen doen. Lees verder.

  • Workshop 'Geldzaken in the Pocket'

    16-10-2024

    Je leert in vier lessen van 2 uur hoe je meer grip kunt krijgen op je financiën. Hoe krijg ik overzicht in mijn geldzaken? Hoe houd ik mijn administratie en financiën zelf bij? Hoe kan ik besparen? In de cursus ‘In the pocket’ gaan we in op deze vragen en krijg je praktische tips. Lees verder.

  • Bladkorven

    16-10-2024

    Net zoals voorgaande jaren plaatsen we op meerdere plaatsen, binnen de bebouwde kom, bladkorven om blad te verzamelen. Lees verder.

  • Een mentor kan soms meer dan een hulpverlener

    16-10-2024

    Als een jongere problemen heeft, zijn er vaak veel mensen die zich daarmee bemoeien. Een mentor die je zelf kiest en vertrouwt kan dan enorm helpen. Wessel koos zijn tante Noortje als JIM, wat staat voor Jouw Ingebrachte Mentor. Maar het kan ook een vriend, een sportcoach of iemand anders uit de eigen omgeving zijn. Lees verder.

  • Reinigen kolken

    16-10-2024

    Om verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om kolken en putten regelmatig schoon te maken. Daarom is de firma Adriaanse deze week gestart met het reinigen van alle kolken in onze gemeente. Lees verder.

  • 80 jaar vrijheid

    16-10-2024

    Een bijzonder moment. We leven dit jaar, vanaf 4-5 november, 80 jaar in vrijheid in Heusden. Vrijheid is kostbaar en zeker niet vanzelfsprekend. Dat is iets dat we samen moeten koesteren. Nu en in de toekomst. We herdenken en vieren dit vanaf begin november 2024 tot en met 5 mei 2025. Lees verder.

  • Nu & Morgen

    16-10-2024

    Op de informatiepagina van deze week staan onder andere een artikel over 80 jaar vrijheid, plaatsen bladkorven, de bekendmakingen en nog veel meer.

Laatst bijgewerkt op: 11-01-2024