Heusden krijgt zo’n €1,4 miljoen subsidie voor woningbouw centrum Drunen

We hebben zo’n €1,4 miljoen subsidie gekregen voor de bouw van ongeveer 200 woningen in het centrum van Drunen. De subsidie komt uit de Woningbouwimpuls. Deze regeling van de Rijksoverheid is bedoeld voor de versnelling van de woningbouw. En dan vooral de bouw van betaalbare woningen. Voorwaarde voor de subsidie was dat we als gemeente net zo veel geld bijdragen. Onze gemeenteraad doet dat en draagt ook zo’n €1,4 miljoen bij. Zo kan de bouw van betaalbare woningen in het centrum van Drunen versneld worden uitgevoerd. Omdat het hier om zogenaamde inbreiding gaat, is dit geld meer dan welkom. Inbreiding is lastiger, omdat de opgave voor water, verkeer en parkeren bij inbreiding moeilijker zijn.

Wethouder Johan Meesters is namens het college natuurlijk blij met de subsidie. “Bouwen, bouwen, bouwen is topprioriteit voor het college en de gemeenteraad. Deze subsidie helpt daar natuurlijk enorm bij. Ik ben blij dat het gelukt is de subsidie binnen te halen. De woningen in Drunen zijn er natuurlijk nog niet, maar we kunnen nu aan de slag! Zo werken we in alle kernen in onze gemeente aan passende woningen voor alle Heusdenaren."

Plannen uitwerken
Met de subsidie kunnen we nu aan de slag om concrete plannen uit te werken. We hebben daarvoor diverse locaties in Drunen in beeld, waaronder het gemeentehuis, de brandweerkazerne en de bibliotheek.

Het uitwerken van de plannen gaat via de normale procedures bij dit soort ruimtelijke plannen. We betrekken daar omwonenden natuurlijk bij.

Laatst bijgewerkt op: 26-04-2024