Let op: 5 februari verandert de afvalinzameling

Vanaf maandag 5 februari verandert de inzameling van het oud papier en PMD (plastic en metalen verpakkingen en drankkartons). Ook veranderen de inzamelroutes.

Klik hier voor alle informatie over de wijzigingen van de afvalinzameling

Vanaf 5 februari komt de Afvalstoffendienst één keer per vier weken langs om het oud papier op te halen. Je biedt het oud papier aan in de grijze container die je nu gebruikt voor PMD-afval. Bij de afvalbrief die je hebt ontvangen, zit een sticker met de opdruk PAPIER. Plak deze op de deksel van je grijze container.

Tip:
Het oud papier moet in de container worden aangeboden. Maak kartonnen dozen klein voordat je het in de container stopt. Papier dat apart bij of op de container wordt aangeboden, neemt de Afvalstoffendienst niet mee. Dat komt omdat de inwerpopening van de vuilniswagen te hoog is om er los papier in te gooien. Als het papier niet allemaal in je container past, dan kun je dit natuurlijk ook gratis naar de milieustraat brengen. Kijk voor de openingstijden van de milieustraat op www.heusden.nl. Vergeet niet om je afvalpas mee te nemen.

Vanaf 5 februari komt de Afvalstoffendienst één keer per 2 weken langs om het PMD (plastic en metalen verpakkingen en drankkartons) op te halen. Je biedt het PMD aan in doorzichtige plastic zakken. Speciale PMD-zakken zijn gratis af te halen op de gemeentehuizen in Vlijmen en Drunen, de gemeentewerf/ milieustraat, het Toeristisch Informatiepunt (TIP) in de vesting Heusden en bij de wijkwinkels in de Stulp, de Mand en de Schakel.

Waar bied ik mijn PMD-zakken aan?
Leg je PMD-zakken op de plek waar je ook altijd je container neerzet. Deze plek is namelijk goed bereikbaar voor de inzamelwagen.

Tip:
Knoop de PMD-zakken aan elkaar, dan waaien de zakken minder makkelijk weg bij harde wind.

Waarom PMD in zakken?
PMD wordt nu nog in containers ingezameld. Veel containers zijn vervuild met ander afval waardoor veel vrachten worden afgekeurd. Daardoor levert het geen geld op, maar kost het juist geld. In andere gemeenten waar PMD in zakken wordt ingezameld is veel minder afkeur. Daarom heeft de gemeenteraad besloten om PMD voortaan in zakken te gaan inzamelen.

Het kan zijn dat je GFT, PMD of oud papier op een andere dag wordt opgehaald dan je gewend bent. Ook kan tussen de laatste inzamelronde in januari en de eerste inzamelronde in februari een langere periode zitten dan je gewend bent.

Laatst bijgewerkt op: 15-02-2024