Begroting 2024 - Duurzaamheid, milieu en afval

‘De volwassenen hebben de aarde te leen van de kinderen’. Daarom zijn we aan de slag met de verduurzaming van Heusden. Er gebeurt veel om ons heen op het gebied van duurzaamheid. Ondernemers, inwoners, verenigingen, instellingen en woningbouworganisaties zijn actief bezig hun omgeving duurzamer te maken.

Als gemeente hebben we hier soms een directe, maar vaak ook een indirecte rol. Dat doen we vanuit onze visie op duurzaamheid. Daarin staat dat we energie als eerste levensbehoefte zien, we in balans zijn met de natuur, we het samen doen en volledig circulair. De toekomst is nu! Om dit waar te maken zorgen we dat onze inwoners betaalbare en altijd toegankelijke energie en water hebben. Daarnaast kunnen inwoners in een prettige omgeving leven en werken, nu en in de toekomst. Zo dragen we bij aan een duurzaam welzijn voor inwoners.

De gemeente heeft de regie op terreinen als energie, afval, geluid, bodem, luchtkwaliteit, water en riolering, hondenoverlast en natuur- en milieucommunicatie. Daarnaast zorgt de gemeente voor de vergunningverlening, toezicht en handhavingstaken op deze terreinen. In de begroting 2024 geven we ruim €12 miljoen uit aan duurzaamheid, milieu en afval. Dat geld gaat vooral naar beheer en onderhoud van de riolering en naar afvalinzameling en afvalverwerking. Naar beide gaat zo’n €4,2 miljoen.

Meer informatie
> Klik hier om meer informatie over de begroting van 2024 te lezen
> Klik hier om het programma duurzaamheid, milieu en afval in de begroting van 2024 te lezen

Laatst bijgewerkt op: 15-12-2023