Nieuwsoverzicht

  • Blog burgemeester

    26-04-2024

    De collegeleden schrijven iedere twee weken een blog om je te vertellen over hun werk. Deze week burgemeester Willemijn van Hees. Ze schrijft over de Lintjesregen, stemmentellers voor de Europese verkiezingen, niet wegkijken als je criminele activiteiten denkt te zien en over 4 en 5 mei.

  • Collegebesluiten

    26-04-2024

    Het college van Heusden vergaderde afgelopen dinsdag. Lees de besluiten van deze week via de link.

  • Feestelijke opening beweegbank en QR-fit route in park De Schroef

    24-04-2024

    Met trots laat het bestuur van Stichting Dillenburgpark weten dat ze op dinsdag 7 mei een gloednieuwe beweegbank opent! Met deze bank zet de stichting de eerste stap om het park voor iedereen toegankelijk te maken. De beweegbank is er namelijk voor jong én oud! Tijdens de opening is ook de onthulling van de QR-fit route. Je bent van harte welkom om bij de opening te zijn. Meld je wel even aan. Lees hier meer.

  • Heusden krijgt zo’n €1,4 miljoen subsidie voor woningbouw centrum Drunen

    24-04-2024

    We hebben zo’n €1,4 miljoen subsidie gekregen voor de bouw van ongeveer 200 woningen in het centrum van Drunen. De subsidie komt uit de Woningbouwimpuls. Deze regeling van de Rijksoverheid is bedoeld voor de versnelling van de woningbouw. En dan vooral de bouw van betaalbare woningen. Lees hier meer.

  • Nieuw sokkelproject kunstwerk

    24-04-2024

    Afgelopen maandag onthulde wethouder Jeroen van den Bosch het nieuwe sokkelproject kunstwerk. Dit kunstwerk is te zien aan de Jacob van Eyckpassage in Heusden vesting en is gemaakt door Paul Spencer, een kunstenaar uit onze gemeente. Lees hier meer.

  • Koninklijke Onderscheiding

    24-04-2024

    Afgelopen zaterdag ontving Jan Kivits de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van harte gefeliciteerd! Lees hier meer.

  • Oud papier alleen IN de (juiste) container

    24-04-2024

    Bij het leegmaken van de papiercontainers zien de chauffeurs van de Afvalstoffendienst regelmatig los papier en karton naast de papiercontainers staan. De papiercontainers worden in de meeste straten leeggemaakt met een zijlader. Deze wagen tilt de container op en maakt deze in een opening bovenin de vuilniswagen leeg. Het is daarom niet mogelijk om het papier en karton los in de vuilniswagen te gooien. Lees hier meer.

  • Restauratie Doeverensche Sluis valt in de prijzen

    24-04-2024

    De jury had grote waardering voor de manier waarop de erg vervallen sluis is gerestaureerd. “Niet alleen is de technische kwaliteit van hoog niveau, maar ook in bouwhistorisch opzicht is er grondig werk verricht. Ook het historisch onderzoek verdient veel waardering,” zo stond er in het juryrapport van Stichting Historische Sluizen en Stuwen Nederland. Lees hier meer.

  • Nu & Morgen

    24-04-2024

    Op de informatiepagina van deze week staat onder andere een artikel over de restauratie van de Doeverensche Sluis die in de prijzen viel, oud papier, het nieuwe sokkelproject kunstwerk, een Koninklijke Onderscheiding en de bekendmakingen.

  • Berichten over jouw buurt

    19-04-2024

    Veel besluiten die de overheid neemt hebben direct invloed op jouw buurt. Welke verbouwing willen je buren aan hun huis laten uitvoeren? Mag die boom in de straat gekapt worden? Wij als gemeente (en de landelijke overheid) zijn verplicht dit (digitaal) bekend te maken. Deze bekendmakingen noemen we ‘Berichten over uw Buurt’. Binnenkort ontvang je deze elke week via de e-mail. Lees hier meer.

Laatst bijgewerkt op: 11-01-2024