Nieuw sokkelproject kunstwerk

Afgelopen maandag onthulde wethouder Jeroen van den Bosch het nieuwe sokkelproject kunstwerk. Dit kunstwerk is te zien aan de Jacob van Eyckpassage in Heusden vesting en is gemaakt door Paul Spencer, een kunstenaar uit onze gemeente.

De kunstenaar heeft gekozen om twee beelden te plaatsen, deels om het contrast tussen de vormen te laten zien, maar ook om het verschil in de veroudering van het hout te tonen. Hij vertelt hierover: “Het eerste beeld heb ik in 2017 gemaakt, en het heeft sindsdien buiten in de tuin gestaan. Het tweede beeld heb ik speciaal voor het sokkelproject gemaakt in februari 2024. De inspiratie voor deze twee beelden voor het sokkelproject komt van de zaden van een Magnoliaboom die langs de weg staat in Herpt. Beide beelden zijn gebeeldhouwd uit stammen van binnenlandse eik en daarna behandeld met lijnzaadolie."

Sokkelproject
Het sokkelproject biedt sinds 2011 een plek aan voor kunstenaars om hun werk, gedurende een jaar, tentoon te stellen in de openbare ruimte. Ook biedt het inwoners en bezoekers de kans in aanraking te komen met kwalitatieve kunst. 

Laatst bijgewerkt op: 26-04-2024