Oud papier alleen IN de (juiste) container

Bij het leegmaken van de papiercontainers zien de chauffeurs van de Afvalstoffendienst regelmatig los papier en karton naast de papiercontainers staan. 

De papiercontainers worden in de meeste straten leeggemaakt met een zijlader. Deze wagen tilt de container op en maakt deze in een opening bovenin de vuilniswagen leeg. Het is daarom niet mogelijk om het papier en karton los in de vuilniswagen te gooien. Al het papier en karton dat naast of los bovenop de container ligt wordt dus niet meegenomen!

Verkeerde container
Ieder huishouden heeft een container voor oud papier van de gemeente gekregen. De vuilniswagen herkent deze container aan de chip. Andere containers hebben deze chip niet en kunnen daarom niet worden leeggemaakt. Gebruik dus alleen de papiercontainer van de gemeente! Wil je een extra papiercontainer, dan kun je deze aanvragen bij de Afvalstoffendienst via (073) 615 65 75. Hiervoor betaal je eenmalig € 77,25. Je kunt oud papier en karton ook gratis naar de milieustraat Duinweg 37 in Drunen brengen.

Laatst bijgewerkt op: 26-04-2024