BOA blog - Tom (Augustus 2023)

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) zorgt voor extra veiligheid in onze wijken en pakt overlast aan. In onze gemeente hebben we ook boa’s. Ze maken van alles mee en dat delen ze met ons via deze blogs. In dit blog is Tom aan het woord. Hij is de boa van de kernen Vlijmen, Nieuwkuijk en Haarsteeg. Dit keer neemt hij ons mee in zijn werk tijdens de zomervakantie.

De zomervakantie is voor velen een rustige tijd met weinig werk, maar niet voor de boa’s. In de zomer worden vaak meerdere evenementen georganiseerd. Uiteraard is het ook heel leuk om bij evenementen aanwezig te zijn. Je krijgt dan ook wat mee van de gezellige sfeer en de vrolijkheid van de deelnemers / bezoekers.

Bij zeer zonnige dagen zijn we zeker ook te vinden bij zwemplas De Afgraving en openluchtzwembad Het Run. We zorgen er dan voor dat parkeren op de goede manier verloopt zodat iedereen lekker kan gaan zwemmen.

Ook komen er steeds meer toeristen naar onze gemeente. Onze prachtige vestingstad wordt drukbezocht. We staan bezoekers graag te woord, beantwoorden vragen maar wijzen ze ook regelmatig op wat wel en niet mag.

Heuse zomerschoonmaak

We merken dat tijdens de zomer veel inwoners hun woning opruimen. Ze houden een heuse ‘zomerschoonmaak’. Jammer genoeg ruimt niet iedereen zijn/haar spullen netjes op. Er wordt dan ook veel afval gedumpt in de omgeving. Deze dumpingen zorgen voor dure opruimacties door onze buitendienst. Helemaal niet nodig, aangezien je afval naar onze milieustraat aan de Duinweg in Drunen kunt brengen  En aantal afvalsoorten kun je zelfs gratis brengen. Alle informatie hierover staat op onze website: https://www.heusden.nl/inwoners/afval/milieustraat/

Vakantie

Uiteraard zijn er in de zomervakantie minder meldingen van inwoners. Dat is ergens ook wel fijn. We hebben dan meer tijd om met inwoners in contact te komen. En natuurlijk geeft het ruimte om ook zelf op vakantie te gaan. Op het moment dat dit blog online komt, ben ik zelf op vakantie. Mijn collega boa’s nemen mijn wijken tijdelijk over.

Namens mijn collega’s en mijzelf, wens ik iedereen nog een prettige en zonnige zomer. Ik zie en spreek jullie graag weer in september.

Bedankt Tom dat jij ons mee wilde nemen in jouw werk als boa. De volgende blog wordt geschreven door Reno. Een nieuwe aanwinst van het boa team. Hij schrijft dan zijn eerste blog. Wil je de andere blogs ook nog lezen? Klik dan door naar de voorstelpagina van onze boa’s. 

Laatst bijgewerkt op: 24-08-2023