BOA blog Sander – Juni 2023

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) zorgt voor extra veiligheid in onze wijken en pakt overlast aan. In onze gemeente hebben we ook boa’s. Ze maken van alles mee en dat delen ze met ons via deze blogs. In dit blog is Sander aan het woord. Hij is de boa van de kernen Drunen en Elshout. Dit keer geeft hij ons een kijkje in zijn avonddienst.

Onze boa’s werken niet alleen tijdens kantooruren. Ze hebben ook avond- en weekend diensten. Uren die ze op straat doorbrengen maar ook uren achter de computer. Om de bijbehorende administratie te verwerken. Zo begon ook Sander zijn dienst.

Verwarde vrouw

En avonddienst begint niet in de avond, zoals je zou vermoeden, maar in de middag. Het lukt niet altijd om alle ingekomen meldingen direct in behandeling te nemen. Dus begint een dienst vaak met het bekijken van wat er nog open staat en wat er die dag opgepakt kan worden. Zo ook deze keer. Sander draaide een dienst samen met boa Tom en ze trokken er samen op uit. Het begon met standaard controle werk maar aan het begin van de avond veranderde dat. Omstanders vroegen hen om hulp. Een verwarde vrouw was gesignaleerd en ze was op weg naar het viaduct boven de A59. Een mogelijk gevaarlijke situatie, waar je meteen naar moet handelen. Dus actie: Tom en Sander reden direct naar het viaduct. Gelukkig was zij daar niet. Ze werd later elders gevonden en de politie droeg zorg voor de juiste afhandeling en zorg.

Dronken bestuurder

Na het avondeten was het toch tijd voor het ‘standaard’ controle werk op locatie. Dit keer bij de avondvierdaagse in Vlijmen en de kermis in Drunen. Echter is een controle nooit standaard. Tijdens de autorit werden Tom en Sander onaangenaam verrast: een luid claxonnerende auto reed hard achter hun aan. De bestuurder werd tot stilstand gedwongen en bij het open van het raam was het meteen duidelijk. Er kwam een alcohollucht naar buiten. Rijden onder invloed is strafbaar maar valt wel onder de bevoegdheden van de politie. Dus die werden direct door Tom en Sander ingeschakeld. Na een alcoholcontrole op het politiebureau bleek inderdaad dat de bestuurder had gedronken. Om het proces op de juiste manier af te ronden was een verslag (Proces Verbaal van bevindingen) van Tom en Sander wel nodig.

Kermis

Later op de avond liepen Tom en Sander een rondje over de kermis van Drunen. Er waren veel jongeren aanwezig. Het is belangrijk om hier goed contact mee te houden zodat je weet wat er onderling leeft. Even een praatje met elkaar maken is dan ook heel normaal. Helaas kwam daar uit dat het onrustig was er onderlinge diverse opstootjes waren geweest. Ondanks dat er op dat moment niets aan de hand was, is dit door Tom en Sander toch gedeeld met de politie. Zodat ook zij het later die avond nog konden controleren.

Zo zie je maar weer: een (avond)dienst is nooit hetzelfde. Veel verschillende werkzaamheden en fijn als we mensen kunnen helpen.

Bedankt Sander dat jij ons mee wilde nemen in jouw werk als boa. In juli en augustus zijn er geen boa blogs. In september gaan we weer van start. Wil je in deze tussenperiode toch boa blogs lezen?! Kijk dan eens op de voorstelpagina van onze boa’s. Daar vind je alle blogs van de afgelopen 2 jaar.

 

 

Laatst bijgewerkt op: 14-06-2023