BOA blog - Reno (September 2023)

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) zorgt voor extra veiligheid in onze wijken en pakt overlast aan. In onze gemeente hebben we ook boa’s. Ze maken van alles mee en dat delen ze met ons via deze blogs. Deze keer is Reno aan het woord. Hij neemt de kernen Heusden vesting, Oudheusden, Herpt, Hedikhuizen, Heesbeen en Doeveren voor zijn rekening. Reno is het nieuwste lid van het boa team en stelt zich met dit blog voor.

Reno werkt pas een paar maanden voor Heusden, maar hij voelt zich hier al helemaal thuis. Ook het boa vak is niet nieuw voor hem. Hij werkt al zeven jaar met plezier als Boa. Voorheen werkte Reno als beveiliger. Dat gaf hem geen uitdaging meer en zo kwam hij terecht in het boa vak.

Geen dag hetzelfde

“Wat ik het allerleukste aan mijn baan vind?” Reno antwoordt zonder enige aarzeling op deze vraag. “Het is een beetje cliché, maar de afwisseling in het werk en het contact met mensen. Er komen dagelijks meldingen binnen over allerlei onderwerpen. Zo kun je bezig zijn met overlast van bijvoorbeeld jeugd of sta je bij een ongeval. Het werk dat ik doe heeft veel uitdagingen en elke dag is anders. Dat trekt mij heel erg aan.”

Vooroordelen

Helaas maak ik tijdens mijn werk wel eens mee dat mensen een negatief vooroordeel hebben over boa’s. Dat komt dan vaak door een slechte ervaring of ze zijn beïnvloed door anderen. Ik probeer dat dan om te buigen door een goed gesprek aan te gaan. Zo hoop ik dat ze een ander en beter beeld krijgen van boa’s. Ik wil graag dat we gezien worden als toegankelijke personen en niet als boosdoeners die alleen maar bonnen schrijven.

Kerngebied

Je kan Reno voornamelijk vinden in de kernen Heusden vesting, Oudheusden, Hedikhuizen, Herpt, Heesbeen en Doeveren. Een groot gebied waar elke kern zijn eigen unieke eigenschappen heeft. “Wat verwacht je daar tegen te komen?” vragen we aan Reno. “Een verscheidenheid van problemen. Ook al liggen de dorpen dicht bij elkaar, de manier van werken en de problematiek is heel verschillend. In het ene dorp heeft men te maken met geluidsoverlast en in het andere dorp is jeugd weer een groot probleem. Andere zaken die wij vanuit handhaving regelmatig tegenkomen zijn parkeeroverlast en hondenoverlast. Wij nemen deze meldingen over overlast altijd mee in onze dagelijkse surveillance.”

Boodschap

Op de vraag of hij nog een boodschap heeft voor onze inwoners is Reno heel duidelijk. Loop je in jouw buurt tegen een probleem aan, laat het ons weten. Je kunt hiervoor bellen met de gemeente via telefoonnummer (073) 513 17 89. Dan kunnen wij vanuit handhaving kijken hoe wij je het beste kunnen helpen.

Bedankt Reno dat jij je aan ons wilde voorstellen. De volgende blog wordt geschreven door Sander. Wil je de andere blogs ook nog lezen? Klik dan door naar de voorstelpagina van onze boa’s. 

Laatst bijgewerkt op: 21-09-2023