Blog burgemeester Willemijn van Hees - 26 april 2024

Beste Heusdenaren,

Vandaag is een bijzondere dag: de jaarlijkse Lintjesregen. Ieder jaar mag ik als burgemeester langs bij Heusdenaren die een Koninklijke Onderscheiding krijgen. Dat vind ik elk jaar een feest. Zonder uitzondering zijn onze gedecoreerden mensen die zich jarenlang met hart en ziel voor anderen hebben ingezet. ‘Samen thuis in Heusden’ is wat we allemaal willen. Onze gedecoreerden zijn mensen die deze woorden waar maken. Terwijl ik deze blog schrijf, zijn alle lintjes natuurlijk nog topgeheim. Maar u kunt er verzekerd van zijn dat we iedereen die een lintje krijgt lekker in het zonnetje gaan zetten. Dat verdienen ze!

Stemmentellers
Over belangrijke mensen gesproken… We zoeken nog stemmentellers voor de Europese verkiezingen van 6 juni. Om de verkiezingen goed te laten verlopen, hebben we voldoende stemmentellers nodig.
Voor verenigingen kan het leveren van stemmentellers een mooie manier zijn om geld te verdienen voor de vereniging. Iedere stemmenteller krijgt namelijk een vergoeding. Samen kunnen leden dus een leuk centje verdienen voor hun vereniging. Meer over stemmentellers leest u in ons nieuwsbericht. Dat en meer info over de Europese verkiezingen vindt u op www.heusden.nl/verkiezingen.

Niet wegkijken
Wat we natuurlijk kunnen missen als kiespijn is criminaliteit en de gevaarlijke situaties die dat met zich meebrengt. We hebben uw hulp nodig. Hebt u een vermoeden van criminele activiteiten in uw buurt? Maak dan een melding! Wat u kunt doen, vindt u op www.nietwegkijken.nl. Daar leest u ook wat wij doen samen met onze partners in Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM). Ons uitgangspunt is niet wegkijken, maar aanpakken.

Melden heeft zin. De grote controle van vorige week op het Plataanplein in Drunen vond plaats na meldingen van overlast. In verschillende panden vonden we brandgevaarlijke situaties en waren vluchtroutes niet begaanbaar. We vonden fraude met een gasaansluiting, verkoop van illegale sigaretten en (shisha) tabak, illegaal gokken. Er zijn lachgascilinders gevonden en milieuovertredingen geconstateerd. U leest er alles over in ons nieuwsbericht van vorige week. Bewoners waren blij met deze controle en lieten dat ook merken. Dank daarvoor!

4 en 5 mei
Terug naar mensen die we er in Heusden heel graag bij hebben. Mensen die zich inzetten voor vrede en onze veiligheid, die ons land verdedigen of hebben bevrijd of die in andere landen hebben geprobeerd vrede en veiligheid tot stand te brengen. Mensen bij wie we stilstaan op 4 en 5 mei. Net als de jaarlijkse Lintjesregen zijn dat twee hele belangrijke dagen op onze kalender. Met oorlog in Oekraïne, in Gaza en in veel landen in Afrika besef ik me hoe blij we in Nederland mogen zijn met vrede en veiligheid.

Die vieren we op 5 mei. Op 4 mei staan we erbij stil dat vrede en veiligheid niet gratis zijn. Als we dat besef vasthouden, weet ik zeker dat we in Heusden doen wat wij kunnen. En dat we er daardoor voor zorgen dat in Heusden iedereen mag zijn wie hij of zij is. Dat we er samen voor zorgen dat we hier fijn kunnen leven, wonen en werken.

Samen thuis in Heusden!

Willemijn van Hees
Burgemeester van Heusden

Laatst bijgewerkt op: 26-04-2024