Een bedrijf vestigen, wijzigen of uitbreiden?

Als je een eigen onderneming wilt beginnen, komt er heel wat op je af. Denk aan inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het regelen van bankzaken en het drukken van handelsdrukwerk. Je krijgt ook te maken met een aantal regels van de overheid. Het stappenplan op het Ondernemersplein van de Kamer van Koophandel (KvK) helpt je in 10 stappen. Het stappenplan is een richtlijn. Het is mogelijk dat er nog andere verplichtingen zijn. De MogelijkMakers van de gemeente Heusden helpen je graag bij het realiseren van jouw droom om een eigen onderneming te beginnen.

Bij het wijzigen of uitbreiden van je onderneming zijn er ook heel wat aandachtspunten. Mogelijk heb je een vergunning nodig of moet je een of meerdere meldingen doen. Jouw plannen kunnen namelijk van invloed zijn op de leefomgeving. Check alle onderdelen voor het starten, wijzigen en uitbreiden van jouw onderneming in de folder hieronder.

Wil je een bedrijf aan huis beginnen? Dat kan als je voldoet aan een aantal voorwaarden. Meer hierover lees je in onderstaande regeling.

Regeling 'bedrijf aan huis'

In de gemeente Heusden zijn in totaal 10 grote en kleinere bedrijventerreinen. Terreinen met vaak een heel eigen karakter, maar stuk voor stuk met veel voorzieningen. De meeste zijn zeer gunstig gelegen langs de snelweg A59. Op vrijwel alle bedrijventerreinen in de gemeente Heusden is parkmanagement aanwezig.
Parkmanagement ondersteunt de kracht van het gezamenlijk belang en heeft o.a. het doel om de veiligheid op de Heusdense bedrijvenparken te behouden en te vergroten. Eén van de instrumenten die Parkmanagement hiervoor inzet is het Keurmerk Veilig Ondernemen. De bedrijvenparken Het Hoog, Metal Valley, Groenewoud, Nieuwkuijk, Nassaulaan, Heesbeen en Bakkersdam zijn gecertificeerd voor het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Sommigen van deze locaties zijn nog in ontwikkeling en bieden ruimte voor nieuwe bedrijven. Bekijk hier de beschikbare bedrijfskavels.