Melding storingen openbare verlichting
Is de verlichting in jouw straat kapot?

>> Dat kun je zelf hier melden

Andere melding over de openbare ruimte
Liggen er losse tegels? Een omgewaaide boom? Of wil je een andere melding doen over jouw woonomgeving? Meld het aan de gemeente! Dit kun je doen via de volgende kanalen:

Het is niet verplicht om je naam of contactgegevens te vermelden bij een melding. Wil je echter een terugkoppeling ontvangen of ons de mogelijkheid geven eventuele extra vragen over je melding te stellen? Vermeld dan in ieder geval een e-mailadres of telefoonnummer bij je melding zodat de gemeente contact met je kan opnemen indien nodig.

Verkeerssituaties of verkeersvragen
Meldingen over verkeerssituaties of verkeersvragen kunnen we in verband met personeelstekort op dit moment helaas niet snel beantwoorden. Wij doen er alles aan om deze vacatures zo snel mogelijk ingevuld te krijgen.

Als er  sprake is van een acuut verkeersonveilige situatie die niet kan wachten, dan vragen wij om telefonisch contact met ons op te nemen via (073) 5131789.

Rioolverstopping of melding ongedierte
Als je een rioolverstopping of ongedierte wilt melden, dan gelden bijzondere voorwaarden. Lees deze eerst goed door.

We hebben het veel liever over alle mooie dingen in onze gemeente, maar kunnen niet wegkijken voor criminele activiteiten. In dure woorden worden sommige criminele activiteiten ook wel ondermijning genoemd. Dit is een criminele vermenging van de boven- en onderwereld die de veiligheid en leefbaarheid aantast en de belastingbetaler miljoenen euro’s per jaar kost. In Heusden werken we hard aan de bestrijding hiervan. Hierbij gaat het niet om de misdrijven zelf, maar om de gevaarlijke situaties die ontstaan voor onze inwoners. Denk bijvoorbeeld aan het grote risico dat een hennepkwekerij betekent voor omwonenden. 

Het aanpakken van ondermijning kunnen wij niet alleen. Jouw hulp is onmisbaar! Meld verdachte situaties bij de politie op 0900-8844 of bij spoed op 112 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Meld je aan bij de buurtwhatsapp of Buurtpreventie. Je kunt ook een anonieme melding doen bij de gemeente, wij behandelen jouw informatie strikt vertrouwelijk. 

Kijk snel op www.nietwegkijken.nl voor handige tips over hoe je een hennepkwekerij of drugslab kunt herkennen. Ook vind je hier andere voorbeelden van ondermijning en lees je waar je op moet letten. Tenslotte lees je ook meer informatie over de laatste acties. 

Ben jij iets verloren? Je kunt in deze lijst van gevonden voorwerpen zoeken. Staat jouw verloren voorwerp ertussen? Dan kun je dit claimen door te klikken op het voorwerp! Wanneer je een reisdocument of rijbewijs bent verloren, kun je voortaan aangifte van vermissing doen bij de balie van het gemeentehuis in Vlijmen. Gevonden reisdocumenten of rijbewijzen worden altijd vernietigd zodra deze ingeleverd worden. We brengen je hiervan op de hoogte. Dit doen we om fraude met documenten te voorkomen. 

Is je huisdier vermist? Kijk dan op de website van Amivedi of hij/zij gevonden is.

Iets gevonden? 
Heb je iets gevonden? Dan kun je dit voorwerp naar het gemeentehuis in Vlijmen brengen. Wij handelen dan verder alles af. Je kunt een gevonden voorwerp ook thuis bewaren. Je moet het voorwerp dan zelf registreren. Mocht de eigenaar zich niet melden, dan ben je na 1 jaar eigenaar van het gevonden voorwerp. Als je een paspoort, identiteitskaart of een rijbewijs hebt gevonden dan moet je dat afgeven bij de gemeente.

Aangeven gevonden voorwerp

Wil je een milieuklacht melden? Milieu Klachten Centrale maakte een handig overzicht zodat je weet welke melding waar kunt doen: bij de Milieu Klachten Centrale, de gemeente of de politie.

> Klik hier om het overzicht te bekijken

 

Vanaf 1 juni 2023 bestaat de Wet Goed Verhuurderschap. Hierin staan landelijke regels, waar verhuurders en verhuurbemiddelaars zich aan moeten houden.

Heb je te maken met ongewenst gedrag door de verhuurder van jouw woning? Bijvoorbeeld discriminatie, intimidatie of zelfs bedreiging? Is jouw huurovereenkomst niet op schrift gesteld? Heb je als huurder bemiddelingskosten betaald? Of heb jij een andere melding over ongewenst gedrag van je verhuurder? Meld het dan bij ons! Dat kan via:

Je hoeft je naam of contactgegevens niet te vermelden bij een melding. Je kunt de melding dus anoniem doen. Wil je weten wat we met jouw melding doen of wil je ons de mogelijkheid geven extra vragen over je melding te stellen? Vermeld dan in ieder geval een e-mailadres of telefoonnummer bij je melding. Dan kunnen wij contact met je opnemen als dat nodig is.

Heb je een klacht over huren bij een woningbouworganisatie?
Huurders van een woningcorporatie kunnen een klacht indienen bij de corporatie die de woning verhuurt. Die handelt de klacht zelf af.

Laatst bijgewerkt op: 14-03-2024