Bij het beoordelen van een parkeerprobleem in een wijk hanteren we de 100 meter-norm. Kun je jouw auto niet binnen een straal van 100 meter parkeren? Dan is er sprake van een parkeerprobleem. We bekijken dan of er een oplossing tegen redelijke kosten mogelijk is. Ervaar je parkeerproblemen? Meld dit bij de gemeente via de contactpagina of telefonisch op (073) 513 17 89.

 

Parkeren voor een inrit of een uitrit is niet toegestaan. Soms is dit niet altijd even duidelijk. Vaak krijgt de gemeente de vraag of er een kruis op de weg geschilderd kan worden. Een kruis op de weg schilderen is niet bepaald fraai. Daarom werken we daar meestal niet aan mee. Je kunt natuurlijk altijd op je eigen perceel een bordje plaatsen met het opschrift 'Uitrit vrij laten' of iets van dezelfde strekking. Als de uitrit duidelijk herkenbaar is en er wordt toch geparkeerd, dan kun je contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900 - 88 44.

 

Binnen de bebouwde kom mogen kampeermiddelen (caravans, campers of vergelijkbare voertuigen) en aanhangers niet langer dan 3 dagen achtereen parkeren op de openbare weg.

Het is niet toegestaan voertuigen te parkeren met daarop reclame, met als enige doel handelsreclame te maken. Een bedrijfsbusje met daarop de naam van het bedrijf waar je werkt, mag je op de openbare weg parkeren, mits de bedrijfsbus niet langer is dan 6 meter en/of hoger dan 2,4 meter.

Binnen de bebouwde kom is het niet toegestaan voertuigen te parkeren langer dan 6 meter en/of hoger dan 2,4 meter. Je mag een vrachtwagen wel parkeren op het parkeerterrein aan de Bakkersdam in Heusden, aan de Spoorlaan in Drunen en ten oosten van de Venbroekstraat in Nieuwkuijk.