Blog wethouder Peter van Steen - 23 februari 2024

Beste Heusdenaren,

Binnen het college is bewegen en gezondheid een van de onderwerpen waar ik me mee bezig mag  houden. Ik vind dit een erg belangrijk onderwerp! Sporten en bewegen zijn doel én middel. Het doel is om weer meer mensen voldoende te laten bewegen. Maar dit is ook een middel. Sporten en bewegen zijn goed voor je gezondheid en voor je persoonlijke ontwikkeling. Ze zorgen er ook voor dat ‘samen’ in samenleving werkelijkheid blijft. Samen leven, samen bewegen!

Sport- en beweegvisie
Het college stelt de gemeenteraad voor om de ‘Sport- en beweegvisie Heusden 2024’ vast te stellen. Waarschijnlijk staat dit op de agenda van de raadsvergadering van 2 april. De visie gaat onder andere over hoe de gemeente verenigingen ondersteunt, op welke doelgroepen we extra inzetten en hoe wij als gemeente aankijken tegen onze voorzieningen. Dit gaan we vertalen in een uitvoeringplan. Het eerste verwacht ik eind dit jaar.

Voor iedereen
We willen in Heusden dat sporten en bewegen voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is. En blijft! Verder willen we natuurlijk een gevarieerd aanbod. Sporten, bewegen en de voorzieningen hiervoor die passen bij nu. Het maakt niet uit of dit bij een sportvereniging is, bij een commerciële aanbieder  of op eigen initiatief van inwoners. Voorzieningen om te sporten en te bewegen kunnen er bij een vereniging zijn of in de openbare ruimte. Zo kunnen we er voor zorgen dat er voor iedereen dicht bij huis de mogelijkheid is om te sporten en te bewegen.

Samen
We doen dit in Heusden samen. Samen met onze partners zoals Stichting De Schroef, met verenigingen, met aanbieders van sporten en bewegen en natuurlijk met onze inwoners. Gelukkig zijn er steeds meer partijen die zich inzetten voor sporten en bewegen. Een mooie ontwikkeling!

Ik hoop natuurlijk dat onze gemeenteraad de visie vaststelt. Daar heb ik veel vertrouwen in, omdat ik weet hoe belangrijk we sporten en bewegen in Heusden vinden. Daar werken we als Heusdense politiek ook al aan sinds 2014.

Tot een volgende blog!

Peter van Steen
Wethouder van sporten en bewegen

Laatst bijgewerkt op: 23-02-2024