Jonge zonnebootbouwers strijden 29 juni in Heusden voor het NK

Heusden-Vesting is net als in 2019 weer gastheer voor het Nederlands Kampioenschap van de Young Solar Challenge. De Young Solar Challenge is meer dan alleen een race. Het evenement stimuleert techniek, innovatie en duurzaamheid bij jongeren. De teams ontwerpen en bouwen hun eigen zonneboot, leren over groene technologie en werken samen aan een gemeenschappelijk doel. Als gemeente dragen wij zowel vanuit economie als duurzaamheid financieel bij om dit evenement opnieuw mogelijk te maken. Mede dankzij de economie klas van het D'Oultremontcollege in Drunen strijkt het hele Young Solar circus weer neer in Heusden.

Volgens Thom Blankers zijn er meerdere redenen waarom de gemeente het evenement opnieuw naar Heusden haalt. “Toen de vraag kwam of wij als gemeente Heusden opnieuw, net als in 2019, de Young Solar Challenge in de Vestingstad Heusden wilde laten plaatsvinden en het evenement mede mogelijk te maken, twijfelden we geen moment. Net als in 2019 gaat het ons erom dat we jongeren op een laagdrempelige manier kennis laten maken met techniek, met name vanwege de maakindustrie in onze gemeente. Daarnaast past de Challenge heel mooi bij onze duurzaamheid ambities. En natuurlijk is het een geweldig evenement om deze opnieuw binnen onze gemeentegrenzen te hebben, zeker tegen het prachtige decor van de vesting Heusden.”

Lees hier het gehele persbericht (en het programma) met quotes van VPT Versteeg, die haar buitenterrein op de Bakkersdam als 'VPT Versteeg camping' beschikbaar stelt voor de deelnemers en hun begeleiders uit het hele land. En lees ook waarom Deltaplan Techniek/Midpoint Brabant​ financieel een steentje bijdraagt zodat de race in Heusden kan plaatsvinden.

Heb je vragen? Stuur dan een bericht naar ondernemers@heusden.nl

> Klik hier om foto's van het evenement te bekijken 
> Lees hier de nieuwsbrief van de Young Solar Challenge

Bekijk hieronder de aftermovie van de Young Solar Challenge, gemaakt door de organisatie: 

Laatst bijgewerkt op: 05-07-2024