Samen thuis in Heusden

We willen dat iedereen zich thuis voelt in Heusden. Daarom heeft het bouwen van nieuwe woningen een hoge prioriteit. We bouwen woningen naar behoefte. Dat doen we voor alle doelgroepen en in alle kernen. Tot en met 2026 worden er ongeveer 1500 nieuwe woningen bijgebouwd. Maar we doen meer om alle Heusdenaren een passende woning te bieden.

    In 2023

    • In 2023 zijn er 182 nieuwe woningen gebouwd. Daarvan waren 36 sociale huurwoningen en 33 seniorenwoningen. In 2023 zijn de plannen vastgesteld voor ongeveer 600 nieuwe woningen. Hier lees je er meer over.
    • Prestatieafspraken gemaakt met Woonveste. Daarin staan afspraken over betaalbaarheid en beschikbaarheid van huurwoningen. Verder staat erin dat er in 2024 naar verwachting 43 huurwoningen worden opgeleverd. Ook worden er dit jaar plannen uitgewerkt voor 101 nieuwe huurwoningen in 2025. Lees hier meer.
    • Mantelwonen ingevoerd. Met de beleidsregels over mantelwonen maken we het mogelijk om in familieverband met elkaar op één perceel te wonen. Mantelwoningen zijn dan met een tijdelijke ontheffing toegestaan voor maximaal tien jaar. Bij mantelwonen is geen medische indicatie nodig en geldt geen leeftijdscriterium. Wel gelden enkele (ruimtelijke) voorwaarden. Meer weten over mantelwonen? Kijk dan hier.
    • Invoering registratie- en verdeelsysteem voor woonwagenstandplaatsen. Alle informatie hierover staat op onze website.

    Wat komt er in 2024 aan?

    • Op 14 mei beslist de gemeenteraad of er opnieuw een starterslening kan worden ingevoerd.
    • We gaan aan de slag met een nieuwe woonvisie samen met inwoners, Woonveste, marktpartijen en relevante zorg- en welzijnspartners.
    • En we gaan nog veel vaker communiceren over wat we allemaal met al onze partners doen om voor iedere Heusdenaar passende woonruimte mogelijk te maken.
    Laatst bijgewerkt op: 19-04-2024