Nieuwsoverzicht

 • Langstraatgemeenten starten met programma ondermijning

  22-09-2020 13:33

  Om de aanpak van ondermijnende criminaliteit te versterken, gaan Heusden, Waalwijk en Loon op Zand samen met de provincie Noord-Brabant werken aan een programma ondermijning.

 • Als je uit elkaar gaat

  11-09-2020 09:19

  vrijdag 11 september is de ‘Dag van de Scheiding’. De negen gemeenten van de regio Hart van Brabant willen minder complexe scheidingen. Daarom starten ze met een campagne om te onderstrepen hoe belangrijk het is om het gezamenlijk gezag goed te regelen.

 • Stimuleringsregeling landschap

  27-08-2020 09:52

  Houtsingels, bomenrijen, knotbomen, natuurvriendelijke oevers en wandelpaden over boerenland. Het zijn elementen die het Brabantse landschap kenmerken. Met de ‘Stimuleringsregeling Landschap’ willen provincie, gemeenten en waterschappen in Brabant landschapsbeheer door particuliere grondeigenaren stimuleren. Ook wij doen weer mee!

 • Overeenkomst landschapszone Plan Steenenburg

  30-07-2020 13:08

  De herontwikkeling van het voormalige Land van Ooit krijgt vorm in Plan Steenenburg. Deze ontwikkeling wordt gerealiseerd door de partners Jan Kelders Beheer B.V. en de gemeente Heusden. Natuur- en Milieuvereniging Het Groene Hart Brabant heeft ideeën ingebracht om binnen de plangrenzen van Steenenburg ruimte te reserveren voor een landschapszone in noord-zuid richting. Natuur- en Milieuvereniging Het Groene Hart Brabant, Jan Kelders Beheer B.V. en de gemeente Heusden hebben hun samenwerking bekrachtigd in een overeenkomst.

 • Pas op voor criminele investeerders

  23-07-2020 06:17

  Wordt jouw bedrijf ook hard geraakt door de coronacrisis? En heb jij een aanbod gekregen voor een lening of een investering? Of wil er iemand tegen betaling of onduidelijke voorwaarden je helpen bij het regelen van de steunmaatregelen van de overheid? Let dan op! Voor je het weet is jouw zaak het toneel van drugshandel of illegaal gokken.

 • Waarschuwing voor afspraakloket.nl

  30-06-2020 10:04

  Let op: maak geen afspraak voor het verlengen van je rijbewijs of paspoort via afspraakloket.nl. Bij meerdere gemeenten hebben inwoners gemeld dat ze zijn opgelicht door deze website. Gemeente Heusden werkt niet samen met deze site voor het maken van een afspraak.

 • Heusdens Sport- en Beweegakkoord ondertekend

  28-06-2020 10:52

  Het Heusdens Sport- en beweegakkoord is ondertekend door maar liefst 34 betrokken partijen. Met dit akkoord willen we samen met verschillende partners ervoor zorgen dat iedereen in Heusden, nu en in de toekomst, zonder belemmeringen in een veilige en gezonde omgeving plezier in sport en bewegen kan hebben.

 • Gedupeerd door kinderopvangtoeslag affaire

  24-01-2020 07:29

  Woon jij in de gemeente Heusden en ben je gedupeerd door de kinderopvangtoeslag-affaire van de Belastingdienst? De Belastingdienst gaat ouders die in de problemen zijn gekomen compenseren. Maar de financiële compensatie is niet altijd genoeg om de problemen op te lossen. Heb jij hulp of ondersteuning nodig bij ontstane problemen? Neem dan contact op met Bijeen.

 • Voorgenomen projectlocaties zonnevelden

  22-01-2020 11:53

  Om “Heel. Heusden. Duurzaam.” waar te maken is zonne-energie (naast windenergie) een oplossing om de ongewenste uitstoot van CO2 te verminderen. Naast zonnepanelen op daken, zijn ook zonnevelden mogelijk. Het college van Heusden is voornemens om twee projectlocaties aan te wijzen voor mogelijke zonnevelden: aan de Mariendonkstraat in Elshout en Polderweg 1 in Oudheusden.

 • Bestemmingsplan Steenenburg onherroepelijk

  18-01-2020 15:37

  Op 12 mei 2020 stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan Steenenburg al vast. Daarna mochten belanghebbenden nog beroep instellen tegen het bestemmingsplan. Dat moesten ze doen bij de Raad van State en dat is ook gebeurd. Woensdag 24 maart deed de Raad van State uitspraak. Het beroep is ongegrond verklaard. Wil je hier meer over lezen? Klik dan op de titel.