Nieuwsoverzicht

 • Help jij mee met opruimen?

  13-07-2022 11:31

  Op zaterdag 17 september is weer de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar: Word Clean Up Day 2022. Willen jij en je buren, collega’s, vrienden of familie de buurt een stuk schoner maken? Meld je dan aan! Lees meer.

 • Even voorstellen | Johan Meesters

  13-07-2022 11:28

  Deze week stelt wethouder Johan Meesters zich in deze nieuwsbrief voor! Lees meer.

 • Aanvulling subsidiepot voor isolatie van woningen

  08-07-2022 11:57

  Je kunt bij onze gemeente weer subsidie aanvragen voor het aanbrengen van gevel-, dak- of vloerisolatie of het aanbrengen van isolerend glas voor je eigen woning. Doordat de regeling nu zo populair is, was de subsidiepot voor 2022 al helemaal op. Goed nieuws: de pot is weer aangevuld! Zo kunnen nog meer inwoners financieel ondersteund worden bij het isoleren van hun woning. Lees hier meer.

 • Actie Heusdense boeren bij gemeentehuis Vlijmen

  04-07-2022 16:20

  In heel Nederland demonstreren boeren tegen stikstofplannen van de Rijksoverheid. Ook onder Heusdense boeren leven hierover grote zorgen. Maandag 4 juli voerde een aantal van hen actie bij het gemeentehuis in Vlijmen. Namens het college gingen wethouder buitengebied Johan Meesters en burgemeester Willemijn van Hees met hen in gesprek. Lees er hier meer over.

 • Laadpalen in onze gemeente, denk je mee?

  01-07-2022 16:00

  We willen ervoor zorgen dat het aantal laadpalen in onze gemeente goed aansluit bij de groeiende laadbehoefte en het laadgedrag. In maart van dit jaar kon je meedenken over locaties van laadpalen in onze gemeente. Nu start fase 2. Inwoners en ondernemers kunnen weer meedenken over locaties. Lees hier meer.

 • Sjors Sportief en Sjors Creatief

  22-06-2022 11:52

  Heeft jouw vereniging zich al ingeschreven voor het Sjorsboekje? Aan het begin van het schooljaar krijgen basisschoolleerlingen in onze gemeente het boekje weer. Op www.sjorssportief.nl kun jij als aanbieder proeflessen en activiteiten aanbieden. Lees hier meer.

 • Criminele bedrijfsruimte gezocht! | Meld Misdaad Anoniem

  22-06-2022 11:36

  ​​​​​​​Ook criminelen hebben ‘bedrijfsruimtes’ nodig. Drugs, wapens, geld en goederen moeten ergens worden opgeslagen of gefabriceerd. En voor prostitutie, gokken of een tijdelijk onderduikadres zijn panden nodig. Herken jij criminele activiteiten? Meld dit bij Meld Misdaad Anoniem.

 • Maximale transportschaarste elektriciteitsnetwerk bereikt

  10-06-2022 10:11

  Voldoende capaciteit op het elektriciteitsnet is cruciaal voor het realiseren van de doelstellingen voor duurzame opwek van zonne- en windenergie. Enexis maakte 8 juni bekend dat in Noord-Brabant en Limburg de maximale transportcapaciteit voor afname en teruglevering van elektriciteit in het hoogspanningsnet van de landelijke netbeheerder TenneT is bereikt. Lees hier meer.

 • Tijdelijke subsidieregeling corona herstelfonds maatschappelijke organisaties

  08-06-2022 11:31

  Sport, welzijn en cultuur zijn belangrijk voor onze inwoners. Om maatschappelijke organisaties gezond te houden heeft het college een tijdelijke subsidieregeling vastgesteld. Lees hier meer.

 • Subsidie voor creatieve makers

  01-06-2022 13:35

  Vorig jaar kon je als lokale creatieve maker een subsidie aanvragen om een activiteit te organiseren. Deze subsidie was om het herstel van de culturele sector te stimuleren. Het college heeft besloten om deze tijdelijke subsidieregeling nog een keer open te stellen. Lees hier meer.