Nieuwsoverzicht

 • Energiebesparingsactie voor woningeigenaren

  28-02-2020 16:29

  Wil jij ook je energieverbruik verminderen in je eigen woning door gratis energiebesparingsartikelen te ontvangen en eventueel nader besparingsadvies? Meld je dan aan voor de energiebesparingsactie die we samen met Energiecoöperatie Energiek Heusden, Coöperatie Hedikhuizen Duurzaam en Klimaatplein Heusden hebben voor woningeigenaren in onze gemeente.

 • Gedupeerd door kinderopvangtoeslag affaire

  24-01-2020 07:29

  Woon jij in de gemeente Heusden en ben je gedupeerd door de kinderopvangtoeslag-affaire van de Belastingdienst? De Belastingdienst gaat ouders die in de problemen zijn gekomen compenseren. Maar de financiële compensatie is niet altijd genoeg om de problemen op te lossen. Heb jij hulp of ondersteuning nodig bij ontstane problemen? Neem dan contact op met Bijeen.

 • Voorgenomen projectlocaties zonnevelden

  22-01-2020 11:53

  Om “Heel. Heusden. Duurzaam.” waar te maken is zonne-energie (naast windenergie) een oplossing om de ongewenste uitstoot van CO2 te verminderen. Naast zonnepanelen op daken, zijn ook zonnevelden mogelijk. Het college van Heusden is voornemens om twee projectlocaties aan te wijzen voor mogelijke zonnevelden: aan de Mariendonkstraat in Elshout en Polderweg 1 in Oudheusden.

 • Landelijke Opschoondag 2021

  19-01-2020 14:27

  Zaterdag 20 maart was de Landelijke Opschoondag. In Heusden hebben ongeveer 100 deelnemers hieraan deelgenomen. Samen vulden zij veel zakken met zwerfafval dat rondslingerde in de straten, bermen en parken in onze gemeente. Het is op veel plekken weer netjes en schoon dankzij de inzet van al deze vrijwilligers. Samen houden we Heusden schoon!

 • Bestemmingsplan Steenenburg onherroepelijk

  18-01-2020 15:37

  Op 12 mei 2020 stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan Steenenburg al vast. Daarna mochten belanghebbenden nog beroep instellen tegen het bestemmingsplan. Dat moesten ze doen bij de Raad van State en dat is ook gebeurd. Woensdag 24 maart deed de Raad van State uitspraak. Het beroep is ongegrond verklaard. Wil je hier meer over lezen? Klik dan op de titel.

 • Lintjesregen 2021

  06-01-2020 16:21

  Burgemeester Willemijn van Hees mocht tijdens de jaarlijkse Lintjesregen 15 inwoners van de gemeente Heusden verrassen met een Koninklijke Onderscheiding. Zij zijn benoemd in de Orde van Oranje Nassau, omdat zij zich zonder eigen belang of financieel gewin hebben ingezet voor de lokale samenleving. Veertien ervan zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en één inwoner is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Blog burgemeester 30 april 2021

  04-01-2020 12:56

  Burgemeester Willemijn van Hees schreef weer een blog! Ze schrijft onder andere over de Lintjesregen, de kinderklimaattop en over terrassen en versoepelingen. Lees snel verder.

 • Nationale dodenherdenking

  01-01-2020 18:37

  Ook dit jaar had de nationale dodenherdenking in onze gemeente noodgedwongen een meer individueel karakter. We kozen voor een passend eerbetoon aan deze dag die past in deze crisistijd. De burgemeester legde dinsdag een krans bij alle herdenkingslocaties, namens de inwoners. Dit gebeurde sober, zonder protocol en publiek.

 • Getuigen gezocht! Explosie woning Heusden

  01-01-2020 18:00

  De politie doet onderzoek naar een explosie aan de Zustersteeg in Heusden. Door zwaar vuurwerk werd flinke schade aan een woning veroorzaakt. De politie is op zoek naar de verdachte die gisteravond gevlucht is op een motor in de richting van de Westakker in Heusden.