Nieuwsoverzicht

  • Een dementievriendelijk Heusden

    21-08-2024

    Vrijwilliger Josien vertelt over het werk dat ze doet op de woongroep in het Sint Janshof in Vlijmen. Een groep waar 16 mensen met dementie wonen.

  • Uitbreiding natuurgebied Vlijmens Ven

    14-08-2024

    Het nieuwe deel van het Vlijmens Ven kan niet vanzelf veranderen in de kleurrijke, natte schraallanden en blauwgraslanden die gewenst zijn. Daarom wordt de komende tijd de bovenste laag grond afgegraven. Lees verder.

  • Onderzoek naar leefplek huismus

    14-08-2024

    Sinds april onderzoeken de ecologen van NatuurInclusief B.V. de leefplek en populatieomvang van de huismus, gierzwaluw, spreeuw en vleermuizen in Heusden. Inmiddels hebben ze een aantal interessante bevindingen gedaan. Lees verder.

  • Eerste 113 plaquette

    13-08-2024

    Maandag 9 september onthulde wethouder Peter van Steen de eerste 113-plaquette bij een bankje bij de ruïne in de vesting Heusden. Deze plaquette maakt deel uit van de '1K Z1E J3' (ik zie je) campagne. Deze campagne wil het voorkomen van zelfmoord bespreekbaar maken. Het initiatief valt samen met Wereld Suïcide Preventie Dag. Dat is een wereldwijd moment om aandacht te vragen voor dit gevoelige thema.

  • Opfriscursus verkeersregels voor senioren

    07-08-2024

    VVN-Heusden biedt ouderen de kans om hun kennis van verkeersregels bij te spijkeren in een korte theoriecursus. Deze cursus is gratis. Lees verder voor meer informatie.

  • Eerste woning kopen met de starterslening

    12-06-2024

    Een starterslening is een extra hypotheek van de gemeente (naast een andere hypotheek). Deze lening is voor de aankoop van een eerste koopwoning. Met een starterslening krijgen starters net iets meer hypotheekbudget. Deze is ook beschikbaar in onze gemeente. Lees verder.

  • Extra tussentijdse uitgifte geliberaliseerde pacht 2024

    05-06-2024

    Ben je agrariër en wil je grond pachten in onze gemeente? Door het terugkomen van een perceel is er nu een tussentijdse uitgifteronde georganiseerd. Lees hier meer.

  • Starterslening voor eerste koopwoning

    22-05-2024

    Er zijn te weinig goedkope koopwoningen voor starters op de woningmarkt. Daarom heeft de gemeenteraad op 14 mei besloten opnieuw een starterslening in te voeren. Lees verder.

  • Heusden krijgt zo’n €1,4 miljoen subsidie voor woningbouw centrum Drunen

    24-04-2024

    We hebben zo’n €1,4 miljoen subsidie gekregen voor de bouw van ongeveer 200 woningen in het centrum van Drunen. De subsidie komt uit de Woningbouwimpuls. Deze regeling van de Rijksoverheid is bedoeld voor de versnelling van de woningbouw. En dan vooral de bouw van betaalbare woningen. Lees hier meer.

  • Wij zijn team Heusden

    04-04-2024

    De gemeente Heusden is niet alleen een prachtig leefgebied. Wij zijn ook een warme en informele gemeente om voor te werken. Spreekt jou dat ook aan? Bekijk onze video en onze vacatures.

Laatst bijgewerkt op: 11-01-2024