Nieuwsoverzicht

 • Post naar de hemel

  01-02-2022 11:25

  Toen Willemien Jobsen, rouwtherapeut uit Drunen, Marco Muskens (onze begraafplaatsbeheerder) benaderde met een initiatief voor post naar overledenen, twijfelde Marco geen moment. Samen realiseerden zij op alle drie de gemeentelijke begraafplaatsen: ‘Post naar de hemel’. Lees hier meer.

 • Ken je de activiteitenzoeker al?

  31-01-2022 06:12

  Er zijn meer dan driehonderd activiteiten in onze gemeente en deze vind je allemaal in de activiteitenzoeker op www.bijeenheusden.nl. Genoeg keuze in allerlei activiteiten dus er is altijd wel iets waar je bij kunt aansluiten. Van gezellig samen koffie drinken of creatief kaarten maken tot samen bewegen of een interessante workshop of bijeenkomst. Ook alle spreekuren van Bijeen en partners zijn hier te vinden.

 • Hoe werken de ondergrondse containers voor restafval?

  31-01-2022 06:07

  We merken dat er soms wat onduidelijkheid is over hoe de ondergrondse containers voor restafval werken en wanneer er een inworp wordt geregistreerd. Daarom lees je hier wat extra uitleg.

 • Lokaal Preventieakkoord

  25-01-2022 06:58

  Werk jij samen met een vereniging, maatschappelijke partner en/of bedrijfsleven om een initiatief voor de Heusdense samenleving op te richten? En speelt dit initiatief in op één of meerdere pijlers van het preventieakkoord zoals ‘Gezonde start’, ‘Gezonde geest’, Gezonde leefstijl’ en/of ‘Gezonde omgeving’? Wist je dat je uitvoeringsbudget kunt aanvragen om jouw initiatief te realiseren. Lees hier meer.

 • Wat hoort er bij het oud papier en hoe bied je het aan?

  24-01-2022 07:39

  Een schone en droge oudpapierstroom is heel belangrijk voor een goed recyclingproces van het papier. Gooi dus niet zomaar alles bij het oud papier. Door het goed scheiden van oud papier herwinnen we nieuwe grondstoffen en wordt vervuiling van deze afvalstroom tegengegaan. Lees hier verder.

 • Strooivelden op begraafplaatsen gemeente Heusden

  17-01-2022 07:39

  Op onze gemeentelijke begraafplaatsen, Duynhaeghe in Drunen, Buytenhove in Heusden en Onsenoort in Nieuwkuijk zijn gemeentelijke strooivelden aangelegd. Hier lees je daar meer over.

 • Subsidieregeling verduurzamen maatschappelijke accommodaties

  17-01-2022 06:41

  Heusdense maatschappelijke organisaties met een accommodatie in eigendom kunnen weer een subsidie aanvragen voor verduurzamingsmaatregelen, zoals het aanbrengen van LED-verlichting, zonnepanelen of energiecoaching. Hier lees je daarover meer.

 • Regenwaterinfiltratiegebied

  17-01-2022 06:36

  Als er aan de toegangswegen van jouw woonwijk borden staan met de tekst regenwaterfiltratiegebied, dan woon je in een wijk waar het hemelwater is afgekoppeld van het riool. In deze wijken is het schone regenwater en het vuile afvalwater (riool) van elkaar gescheiden. Lees hier meer.

 • Lagere tarieven voor afval in 2022

  10-01-2022 12:14

  Per 1 januari 2022 betaal je in Heusden minder voor je afval. Dit komt door enkele meevallers in de afgelopen jaren. Omdat we meer PMD-afval hebben ingezameld dan verwacht, ontvingen we meer vergoeding uit het Afvalfonds Verpakkingen. Lees hier meer.

 • Luiercontainers

  03-01-2022 06:18

  Steeds meer inwoners worden bewust duurzamer. Zo worden bijvoorbeeld baby- en incontinentieluiers steeds meer gescheiden aangeboden. In de gemeente staan hiervoor speciale containers. De meeste locaties zijn gebonden aan openingstijden en daardoor niet altijd bereikbaar. Om dit wel mogelijk te maken is er in Vlijmen gestart met een proef. Lees hier meer.