Nieuwsoverzicht

 • Als je uit elkaar gaat

  11-09-2020 09:19

  vrijdag 11 september is de ‘Dag van de Scheiding’. De negen gemeenten van de regio Hart van Brabant willen minder complexe scheidingen. Daarom starten ze met een campagne om te onderstrepen hoe belangrijk het is om het gezamenlijk gezag goed te regelen.

 • Groene Handdruk uitgereikt

  10-09-2020 11:16

  Op woensdag 9 september mocht de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden de Groene Handdruk in ontvangst nemen. Zij werden door wethouder Mart van der Poel verrast tijdens de werkdag van de landschapsbeheerders.

 • Stimuleringsregeling landschap

  27-08-2020 09:52

  Houtsingels, bomenrijen, knotbomen, natuurvriendelijke oevers en wandelpaden over boerenland. Het zijn elementen die het Brabantse landschap kenmerken. Met de ‘Stimuleringsregeling Landschap’ willen provincie, gemeenten en waterschappen in Brabant landschapsbeheer door particuliere grondeigenaren stimuleren. Ook wij doen weer mee!

 • Hennepkwekerijen in Drunen en Vlijmen

  03-08-2020 09:58

  In een tussenwoning in Drunen is een hennepkwekerij aangetroffen met circa 100 planten. In een appartement in Vlijmen is een deels geruimde kwekerij gevonden. Uit de restanten van de kwekerij blijkt dat het gaat om een hennepkwekerij van ongeveer 150 planten. Woonveste ontbindt de huurovereenkomst. De burgemeester is voornemens beide woningen te sluiten.

 • Overeenkomst landschapszone Plan Steenenburg

  30-07-2020 13:08

  De herontwikkeling van het voormalige Land van Ooit krijgt vorm in Plan Steenenburg. Deze ontwikkeling wordt gerealiseerd door de partners Jan Kelders Beheer B.V. en de gemeente Heusden. Natuur- en Milieuvereniging Het Groene Hart Brabant heeft ideeën ingebracht om binnen de plangrenzen van Steenenburg ruimte te reserveren voor een landschapszone in noord-zuid richting. Natuur- en Milieuvereniging Het Groene Hart Brabant, Jan Kelders Beheer B.V. en de gemeente Heusden hebben hun samenwerking bekrachtigd in een overeenkomst.

 • Pas op voor criminele investeerders

  23-07-2020 06:17

  Wordt jouw bedrijf ook hard geraakt door de coronacrisis? En heb jij een aanbod gekregen voor een lening of een investering? Of wil er iemand tegen betaling of onduidelijke voorwaarden je helpen bij het regelen van de steunmaatregelen van de overheid? Let dan op! Voor je het weet is jouw zaak het toneel van drugshandel of illegaal gokken.

 • Waarschuwing voor afspraakloket.nl

  30-06-2020 10:04

  Let op: maak geen afspraak voor het verlengen van je rijbewijs of paspoort via afspraakloket.nl. Bij meerdere gemeenten hebben inwoners gemeld dat ze zijn opgelicht door deze website. Gemeente Heusden werkt niet samen met deze site voor het maken van een afspraak.

 • Heusdens Sport- en Beweegakkoord ondertekend

  28-06-2020 10:52

  Het Heusdens Sport- en beweegakkoord is ondertekend door maar liefst 34 betrokken partijen. Met dit akkoord willen we samen met verschillende partners ervoor zorgen dat iedereen in Heusden, nu en in de toekomst, zonder belemmeringen in een veilige en gezonde omgeving plezier in sport en bewegen kan hebben.

 • Geen sinterklaasintochten

  27-06-2020 11:15

  In overleg hebben de sinterklaascomités en de gemeente besloten dat het vanwege de geldende coronamaatregelen dit jaar helaas niet mogelijk is de traditionele sinterklaasintochten door te laten gaan.

 • Gemeente introduceert balie-uur voor kwetsbare inwoners

  27-06-2020 08:00

  In verband met corona is het gemeentehuis in Vlijmen sinds donderdag 1 oktober iedere werkdag van 13.00 tot 14.00 uur gereserveerd voor oudere en kwetsbare inwoners van de gemeente Heusden. Zij kunnen dan in alle rust bij de balie terecht voor hun paspoort, ID of andere dienst. Afspraak maken? Bel even met de gemeente: (073) 513 1789.