Nieuwsoverzicht

  • Brandweer Vlijmen zoekt brandweervrijwilligers

    25-09-2024

    Wil jij het verschil maken voor een veilige samenleving? Ga jij een uitdaging niet uit de weg? De brandweer in Vlijmen is op zoek naar mannen en vrouwen die vrijwilliger willen worden. Lees verder.

  • Maand van de ontmoeting

    25-09-2024

    De maand oktober staat in het teken van Ontmoeting in Heusden. De coalitie Kom Erbij Heusden heeft weer een flink programma opgesteld met allerlei activiteiten om elkaar te ontmoeten. Lees veder.

  • Begroting 2025: verstandig vooruit

    24-09-2024

    De komende jaren staan in het teken van grote financiële uitdagingen. We zien dat we na 2025 geld tekort komen. Dit komt vooral doordat we minder geld krijgen van de Rijksoverheid. Dat maakt bezuinigingen en ons geld anders uitgeven noodzakelijk. We zorgen ervoor dat onze inwoners zo min mogelijk merken. We gaan door met investeringen die voor langere tijd belangrijk zijn voor hen. De ambities in het coalitieprogramma 2022-2026 ‘Heusden Nu en Straks’ blijven daarbij leidend. Net als afgelopen jaren doen we geen gekke dingen met onze tarieven. Heusden wil ook met deze begroting de lasten voor inwoners zo laag mogelijk houden.

  • Nieuwkuijk heeft een nieuw jeugdveld voor iedereen

    20-09-2024

    Samen met VV Nieuwkuijk hebben we iets moois gemaakt voor iedereen in Nieuwkuijk. Bij voetbalvereniging VV Nieuwkuijk is een volwaardig kunstgrasveld aangelegd. Dat was een langgekoesterde wens van de club. Lees hier meer.

  • Sjors Sportief & Creatief doet ook mee in Heusden

    18-09-2024

    De nieuwe Sjors Sportief & Creatief boekjes zijn er weer! Basisschoolkinderen uit de gemeente kunnen weer op zoek naar een leuke activiteit die ze willen uitproberen. Lees hier meer.

  • Twee keer dieselspoor op wegdek bij rotondes Lipsstraat

    12-09-2024

    Maandag 9 september en woensdag 11 september kreeg onze Buitendienst een melding van glad wegdek. Bij beide meldingen ging het om een dieselspoor. Diesel op de weg zorgt voor gevaarlijke situaties. Lees verder.

  • Feestelijke aftrap Maand van de Ontmoeting

    11-09-2024

    De maand oktober staat in het teken van Ontmoeting in Heusden. De coalitie Kom Erbij Heusden heeft weer een programma opgesteld met allerlei activiteiten om elkaar te ontmoeten. Met de ‘Social Friday’ trappen we samen met jongeren het programma op vrijdag 27 september af in buurthuis De Korf! Lees meer.

  • Verkoop bedrijfskavel Het Hoog II

    06-09-2024

    Vanaf 10 september 09.00 uur tot en met 29 september kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de kavel op Het Hoog II. Het gaat om een bedrijfskavel van circa 10.987 m2, die zich bevindt aan de Turfsteker aan de zuidzijde van de Tuinbouwweg in Nieuwkuijk op bedrijventerrein Het Hoog II. Lees hier meer.

  • Eerste ideeën woningbouw op plek oude bieb Drunen

    04-09-2024

    Het college heeft niet voor niets de ambitie ‘bouwen, bouwen, bouwen’, er is immers een grote behoefte aan woningen. In alle vormen, maar vooral voor starters, senioren en ook sociale huur. Door een studie naar waar dit zou kunnen, is onder andere het stuk grond aan de Rooseveltstraat 32 in Drunen (oude bibliotheek) in beeld gekomen. Lees hier meer.

  • Leven met dementie

    28-08-2024

    De diagnose 'dementie' bij een naaste kan betekenen dat je de rol van mantelzorger op je moet nemen. Mantelzorgen kun je niet alleen. Ondersteuning is hierbij belangrijk, zodat jij ook even wat lucht krijgt. In Heusden is er daarom het Steunpunt Mantelzorg, waar je als mantelzorger met al je vragen terechtkunt. Lees hier meer.

Laatst bijgewerkt op: 11-01-2024