Nieuwsoverzicht

 • ZorgSaam Heusden

  16-08-2021 14:15

  Iedereen wil graag zo lang mogelijk regie houden over zijn eigen leven. Wat je kunt, wil je nog zo lang mogelijk zelf blijven doen. Soms lukt dat niet en dan kan een steuntje in de rug erg fijn zijn. Op die momenten is het fijn als er een vrijwilliger is voor ondersteuning. Daarvoor zijn de vrijwilligers van ZorgSaam. Hier lees je daar meer over.

 • GGD prikt zonder afspraak

  16-08-2021 14:11

  Wil je je laten vaccineren tegen corona, maar heb je nog geen afspraak gemaakt? Dan kun je nu zonder afspraak terecht voor een coronaprik op de vaccinatielocaties van GGD Hart voor Brabant. Dit kan alleen voor het halen van je eerste prik en niet als je al een afspraak hebt gepland. Hier lees je daar meer over.

 • Fysiek onderwijs open, andere coronamaatregelen verlengd

  16-08-2021 08:33

  Vorige week vrijdag was er weer een coronapersconferentie. Vanaf 30 augustus geldt de 1,5 meter afstand niet meer in het mbo, hbo en op universiteiten. Alle andere bestaande maatregelen worden verlengd tot en met 19 september. Hier lees je meer over de coronamaatregelen.

 • Activiteitenzoeker

  09-08-2021 13:57

  Heb je behoefte aan een praatje of wil je gewoon lekker een paar uur wat gezelligheid om je heen? Een spelletje doen of een andere activiteit? Kijk dan eens in de activiteitenzoeker van Bijeen. Hierin staan allerlei activiteiten. Je kunt makkelijk jouw voorkeuren (dag, locatie, soort activiteit) aanklikken. Lees snel verder.

 • Droomkasteel op Landgoed Steenenburg

  09-08-2021 13:35

  In het najaar is het zover! Dan gaat de eerste fase met 25 ruime kavels van Landgoed Steenenburg in de verkoop. Een uniek gebied met volop ruimte voor een droomhuis midden in de natuur en nabij Kasteel d'Oultremont die de locatie extra allure geeft. Hier lees je daar meer over.

 • Hoe krijgen we onze woningen aardgasvrij?

  09-08-2021 12:21

  Ook in Heusden zoeken we naar mogelijkheden voor duurzame energiebronnen én gaan we van verwarming en koken met aardgas naar een aardgasloze samenleving toe. We willen Heel. Heusden. Duurzaam. krijgen! Hier lees je daar meer over.

 • Herinrichting Admiraalsweg Drunen

  03-08-2021 08:27

  De Admiraalsweg in Drunen wordt heringericht. De komende maanden zijn er werkzaamheden. Aannemer Jan van den Boomen BV voert deze werkzaamheden uit. Hier lees je daar meer over.

 • Maak het ze niet te makkelijk

  02-08-2021 08:00

  Gebruik jij goede sloten voor jouw huis? Inbrekers kijken niet naar wat er te halen valt, maar hoe makkelijk ze binnen kunnen komen. Harm Alarm van de campagne 'Maak het ze niet te makkelijk' adviseert je om alleen goedgekeurd hang- en sluitwerk te gebruiken. Lees snel verder.

 • Maak het ze niet te makkelijk!

  26-07-2021 15:18

  Even de deur uit? Wees dan extra alert! Veel Nederlanders hebben het afgelopen jaar onbewust hun huis bewaakt doordat ze veel thuis waren. Nu we deze zomer weer op pad gaan, valt die ‘beveiliging’ plotseling weg. Hier lees je tips om een bewoonde indruk achter te laten.

 • BOA’s pakken overlast hondenpoep aan

  20-07-2021 08:22

  Hondenpoep is ergernis nummer één, in nagenoeg geheel Nederland. Voor inwoners van de gemeente Heusden is dat niet anders. De klachten hierover zijn ook terecht, alleen de oplossing voor dit probleem is vaak lastig en waarschijnlijk ook een utopie. De komende periode geven we hier extra aandacht aan. Hier lees je daarover meer.