Nieuwsoverzicht

 • Straatverlichting kapot?

  23-09-2020 12:07

  Is de verlichting in jouw straat kapot? Geef dit dan door aan de gemeente! Meld de kapotte lantaarnpaal via de BuitenBeter-app, zodat de exacte locatie automatisch wordt bepaald. Wil je bij de melding ook het nummer dat op lantaarnpaal staat doorgeven? Je kunt je melding ook doorgeven via info@heusden.nl of (073) 51 31 789. Geef je jouw mailadres door dan ontvang je automatisch bericht over de status van de reparatie.

 • Langstraatgemeenten starten met programma ondermijning

  22-09-2020 13:33

  Om de aanpak van ondermijnende criminaliteit te versterken, gaan Heusden, Waalwijk en Loon op Zand samen met de provincie Noord-Brabant werken aan een programma ondermijning.

 • Blues in the marshes

  22-09-2020 13:10

  LIFE+ project 'Blues in the Marshes' Met een Europese subsidie heeft de gemeente Heusden de natuurwaarden op de Heidijk nabij het Vlijmens Ven verder versterkt. Blauwe zegge, blauwgrasland, pimpernelblauwtje; het is allemaal blauw wat de klok slaat in natuurgebied ten zuidwesten van ’s-Hertogenbosch.

 • Als je uit elkaar gaat

  11-09-2020 09:19

  vrijdag 11 september is de ‘Dag van de Scheiding’. De negen gemeenten van de regio Hart van Brabant willen minder complexe scheidingen. Daarom starten ze met een campagne om te onderstrepen hoe belangrijk het is om het gezamenlijk gezag goed te regelen.

 • Stimuleringsregeling landschap

  27-08-2020 09:52

  Houtsingels, bomenrijen, knotbomen, natuurvriendelijke oevers en wandelpaden over boerenland. Het zijn elementen die het Brabantse landschap kenmerken. Met de ‘Stimuleringsregeling Landschap’ willen provincie, gemeenten en waterschappen in Brabant landschapsbeheer door particuliere grondeigenaren stimuleren. Ook wij doen weer mee!

 • Overeenkomst landschapszone Plan Steenenburg

  30-07-2020 13:08

  De herontwikkeling van het voormalige Land van Ooit krijgt vorm in Plan Steenenburg. Deze ontwikkeling wordt gerealiseerd door de partners Jan Kelders Beheer B.V. en de gemeente Heusden. Natuur- en Milieuvereniging Het Groene Hart Brabant heeft ideeën ingebracht om binnen de plangrenzen van Steenenburg ruimte te reserveren voor een landschapszone in noord-zuid richting. Natuur- en Milieuvereniging Het Groene Hart Brabant, Jan Kelders Beheer B.V. en de gemeente Heusden hebben hun samenwerking bekrachtigd in een overeenkomst.

 • Pas op voor criminele investeerders

  23-07-2020 06:17

  Wordt jouw bedrijf ook hard geraakt door de coronacrisis? En heb jij een aanbod gekregen voor een lening of een investering? Of wil er iemand tegen betaling of onduidelijke voorwaarden je helpen bij het regelen van de steunmaatregelen van de overheid? Let dan op! Voor je het weet is jouw zaak het toneel van drugshandel of illegaal gokken.

 • Waarschuwing voor afspraakloket.nl

  30-06-2020 10:04

  Let op: maak geen afspraak voor het verlengen van je rijbewijs of paspoort via afspraakloket.nl. Bij meerdere gemeenten hebben inwoners gemeld dat ze zijn opgelicht door deze website. Gemeente Heusden werkt niet samen met deze site voor het maken van een afspraak.

 • Heusdens Sport- en Beweegakkoord ondertekend

  28-06-2020 10:52

  Het Heusdens Sport- en beweegakkoord is ondertekend door maar liefst 34 betrokken partijen. Met dit akkoord willen we samen met verschillende partners ervoor zorgen dat iedereen in Heusden, nu en in de toekomst, zonder belemmeringen in een veilige en gezonde omgeving plezier in sport en bewegen kan hebben.

 • Gemeente introduceert balie-uur voor kwetsbare inwoners

  27-06-2020 08:00

  In verband met corona is het gemeentehuis in Vlijmen sinds donderdag 1 oktober iedere werkdag van 13.00 tot 14.00 uur gereserveerd voor oudere en kwetsbare inwoners van de gemeente Heusden. Zij kunnen dan in alle rust bij de balie terecht voor hun paspoort, ID of andere dienst. Afspraak maken? Bel even met de gemeente: (073) 513 1789.