Nieuwsoverzicht

 • Verkeer in Heusden GVVP

  20-04-2021 12:59

  Tot en met maart kon iedereen inspraakreacties indienen op het Mobiliteitsplan (als onderdeel van het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan). We ontvingen er 40, waarbij enkele reacties namens meerdere personen zijn ingediend. Vooruitlopend op de vaststelling van de Nota van Inspraak en Reactie bij het Mobiliteitsplan, heeft het college 20 april besloten de verdere uitwerking van de verzachtende maatregelen voor de verkeerscirculatie in het centrum van Vlijmen aan te houden. Lees hier meer.

 • Kinderklimaattop

  19-04-2021 14:06

  Wij zijn supertrots op onze jeugdburgemeesters Jikke en Koen en onze jeugdambassadeurs! Ook hun stem werd gehoord tijdens de eerste Nationale Kinderklimaattop. Live vanuit de raadszaal in het gemeentehuis van Vlijmen brachten zij 15 april met Teuntje Toekomst hun ideeën in voor een klimaatbestendige toekomst.

 • Plan Steenenburg

  16-04-2021 11:48

  Wat wordt de nieuwe bestemming voor het voormalige Land van Ooit? De laatste jaren hebben we met onze partner Kelders Beheer zeer ambitieuze plannen gemaakt. Nu het bestemmingsplan onherroepelijk is, gaan we voortvarend verder. Samen willen we van Steenenburg een uniek woon- en werkgebied maken van bijzonder hoogwaardige kwaliteit! Klik hier om meer te lezen.

 • Campagne senioren en veiligheid

  16-04-2021 11:43

  Deze week geven we in het kader van de ‘Senioren en Veiligheidsmaand’ weer een tip om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van criminele activiteiten en wat je moet doen als het wel gebeurt. Phishing is het onderwerp van deze week. Via deze link lees je meer.

 • Aangepaste openingstijden

  16-04-2021 11:38

  Aanstaande maandag en dinsdag (Koningsdag) zijn de gemeentebalies en de milieustraat gesloten. Lees hier meer over de aangepaste openingstijden.

 • Corona update - persconferentie

  12-04-2021 13:27

  Afgelopen dinsdag was er weer een persconferentie. Het kabinet heeft een openingsplan gemaakt. Op z’n vroegst wordt de eerste stap hiervan gezet op 28 april. Tot die tijd blijven de huidige coronamaatregelen gelden. Hier lees je meer over de persconferentie.

 • Transportschaarste elektriciteitsnet

  12-04-2021 11:17

  Voldoende capaciteit op het elektriciteitsnet is cruciaal voor het realiseren van onze doelstellingen voor duurzame opwek en de ambities van de REKS. Juist bij het elektriciteitsnet dient zich nu voor grootschalige opwekprojecten een groot transportcapaciteitsprobleem aan op korte termijn. Hier lees je daarover meer.

 • Bewegen met Stichting De Schroef

  10-04-2021 11:25

  Dat bewegen goed voor je is, is een ding dat zeker is. Stichting De Schroef biedt verschillende beweegprogramma's zoals de Vlijmense wandelbende, fietsvalpreventie en buurtsport. Lijkt dit je wat? Klik dan hier om verder te lezen.

 • Campagne senioren en veiligheid

  06-04-2021 09:00

  Deze maand geven we tijdens de 'Senioren en Veiligheidsmaand' allerlei tips om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van criminele activiteiten en wat je moet doen als het wel gebeurt. Deze keer hebben we het over meekijken bij het pinnen. Lees meer door te klikken op deze link.

 • Kruidentuin in Geerpark

  04-04-2021 15:31

  Geerpark heeft een kruidentuin! In oktober 2020 daagde Buurt Bestuurt Geerpark bewoners uit om met een wedstrijd mee te denken over biodiversiteit in Geerpark. De wijk waar duurzaamheid de boventoon voert. Deze kruidentuin kwam als winnaar uit de bus. Klik hier om meer te lezen.