Nieuwsoverzicht

  • Collegebesluiten

    10-04-2024

    Het college van Heusden vergaderde afgelopen dinsdag. Lees de besluiten van deze week via de link.

  • Nu & Morgen

    10-04-2024

    Op de informatiepagina van deze week staat onder andere een artikel over de gratis tegeltaxi, taalhuis Heusden, aankondiging openbare informatievergaderingen, verkiezingen, informatiepunt digitale overheid, voordeelpas pontjesdagen en de bekendmakingen. Lees snel verder...

  • Taalhuis Heusden: “Praat over laaggeletterdheid in de maand april!”

    05-04-2024

    Het Taalhuis Heusden vraagt deze maand extra aandacht voor laaggeletterdheid. Op verschillende plekken in Heusden worden activiteiten georganiseerd. Ook bezoekt de Taalhuisbus op 19 april de weekmarkt in Drunen en op 25 april de weekmarkt in Vlijmen. Lees hier meer.

  • Wij zijn team Heusden

    04-04-2024

    De gemeente Heusden is niet alleen een prachtig leefgebied. Wij zijn ook een warme en informele gemeente om voor te werken. Spreekt jou dat ook aan? Bekijk onze video en onze vacatures.

  • Verkiezingen Europees Parlement

    03-04-2024

    Op 6 juni 2024 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Ben je op de verkiezingsdag tijdelijk buiten Nederland, bijvoorbeeld voor werk of vakantie? En sta je ingeschreven in Heusden? Dan kun je op twee manieren stemmen. Hier lees je daar meer over.

  • Nicole Pot-Broos nieuwe griffier Heusden

    02-04-2024

    Nicole Pot-Broos (35) treedt per 1 mei 2024 in dienst als de nieuwe griffier van de gemeente Heusden (Noord-Brabant, 45.000 inwoners). Zij volgt interim-griffier Funs Bergmans op. Hij verving Fransje Backerra die Heusden vorig jaar verruilde voor Woerden. Nicole Pot-Broos is tijdens de gemeenteraadsvergadering van 2 april officieel geïnstalleerd.

  • Bouwen en wonen - waar werken we de komende jaren aan?

    14-02-2024

    We willen dat iedereen zich thuis voelt in Heusden. Daarom heeft het bouwen van nieuwe woningen een hoge prioriteit. Dus is er werk aan de winkel. We bouwen woningen naar behoefte. Dat doen we voor alle doelgroepen en in alle kernen. Lees hier meer.

  • Let op: 5 februari verandert de afvalinzameling

    31-01-2024

    Vanaf aanstaande maandag 5 februari verandert de inzameling van het oud papier en PMD (plastic en metalen verpakkingen en drankkartons). Ook veranderen de inzamelroutes. Lees hier meer.

  • Begroting 2024 - verstandig vooruit

    03-01-2024

    De afgelopen weken hebben we meerdere thema’s uit de begroting uitgelicht: bijvoorbeeld openbare ruimte, veiligheid, duurzaamheid en het sociaal domein. Wil je dit nalezen? De hele begroting staat op heusden.begroting-2024.nl. Lees hier meer.

  • Heusden verlegt regionale samenwerking naar Hart van Brabant

    20-12-2023

    De gemeenteraad van Heusden heeft besloten om als primaire regio voor samenwerking te kiezen voor de regio Midden-Brabant. Daarmee verlaat zij de samenwerkingen met RNOB en AgriFood Capital in de regio Noordoost-Brabant. Een logische keuze op een logisch moment. Lees meer.

Laatst bijgewerkt op: 11-01-2024