Nieuwsoverzicht

 • Rioleringswerkzaamheden

  21-08-2020 16:20

  Elk jaar verzorgen we regulier onderhoud aan het rioolstelsel. Donderdag 20 augustus starten we met het reinigen en inspecteren van de hoofdriolering in de kern Haarsteeg, het bedrijventerrein Groenewoud, Kasteeldreef, Bosscheweg en Groenewoud in Drunen en een gedeelte van de kern Nieuwkuijk tussen de Nieuwkuijksestraat, Kerkstraat, Middelweg en het Hof.

 • Hennepkwekerijen in Drunen en Vlijmen

  03-08-2020 09:58

  In een tussenwoning in Drunen is een hennepkwekerij aangetroffen met circa 100 planten. In een appartement in Vlijmen is een deels geruimde kwekerij gevonden. Uit de restanten van de kwekerij blijkt dat het gaat om een hennepkwekerij van ongeveer 150 planten. Woonveste ontbindt de huurovereenkomst. De burgemeester is voornemens beide woningen te sluiten.

 • Overeenkomst landschapszone Plan Steenenburg

  30-07-2020 13:08

  De herontwikkeling van het voormalige Land van Ooit krijgt vorm in Plan Steenenburg. Deze ontwikkeling wordt gerealiseerd door de partners Jan Kelders Beheer B.V. en de gemeente Heusden. Natuur- en Milieuvereniging Het Groene Hart Brabant heeft ideeën ingebracht om binnen de plangrenzen van Steenenburg ruimte te reserveren voor een landschapszone in noord-zuid richting. Natuur- en Milieuvereniging Het Groene Hart Brabant, Jan Kelders Beheer B.V. en de gemeente Heusden hebben hun samenwerking bekrachtigd in een overeenkomst.

 • Pas op voor criminele investeerders

  23-07-2020 06:17

  Wordt jouw bedrijf ook hard geraakt door de coronacrisis? En heb jij een aanbod gekregen voor een lening of een investering? Of wil er iemand tegen betaling of onduidelijke voorwaarden je helpen bij het regelen van de steunmaatregelen van de overheid? Let dan op! Voor je het weet is jouw zaak het toneel van drugshandel of illegaal gokken.

 • Wijkatlas beschikbaar

  01-07-2020 09:01

  De resultaten van de bewonersenquête uit 2019 zijn beschikbaar en gebundeld in de Wijkatlas. Het laat onder andere zien dat bewoners hun buurt in het algemeen als rapportcijfer een 7,5 geven. De Wijkatlas Heusden geeft aan de hand van cijfers, overzichten en kaarten een goed beeld van hoe de gemeente er op dit moment voor staat en hoe tevreden of ontevreden inwoners zijn over diverse zaken.

 • Waarschuwing voor afspraakloket.nl

  30-06-2020 10:04

  Let op: maak geen afspraak voor het verlengen van je rijbewijs of paspoort via afspraakloket.nl. Bij meerdere gemeenten hebben inwoners gemeld dat ze zijn opgelicht door deze website. Gemeente Heusden werkt niet samen met deze site voor het maken van een afspraak.

 • Heusdens Sport- en Beweegakkoord ondertekend

  28-06-2020 10:52

  Het Heusdens Sport- en beweegakkoord is ondertekend door maar liefst 34 betrokken partijen. Met dit akkoord willen we samen met verschillende partners ervoor zorgen dat iedereen in Heusden, nu en in de toekomst, zonder belemmeringen in een veilige en gezonde omgeving plezier in sport en bewegen kan hebben.

 • Geen sinterklaasintochten

  27-06-2020 11:15

  In overleg hebben de sinterklaascomités en de gemeente besloten dat het vanwege de geldende coronamaatregelen dit jaar helaas niet mogelijk is de traditionele sinterklaasintochten door te laten gaan.