Hennepkwekerij in Drunen

16 augustus 2022

Afgelopen vrijdag heeft de politie aan de Wilgenstraat in Drunen een hennepkwekerij aangetroffen. De politie reageerde op een melding via Meld Misdaad Anoniem. Het ging om een kwekerij met bijna 100 hennepplanten. Alle strafbare goederen zijn afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. Het is niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht.

De burgemeester wil de woning sluiten op basis van artikel 13b van de Opiumwet. De hennepkwekerij vormde namelijk een gevaar voor de openbare orde en veiligheid.

Niet wegkijken
Heb je een vermoeden van criminele activiteiten in jouw buurt? Maak dan een melding! Met jouw oplettende blik kunnen de politie, de gemeente en andere overheidsinstellingen de georganiseerde misdaad nóg beter aanpakken. Het gaat niet alléén om de misdrijven zelf, maar ook om de gevaarlijke situaties die ontstaan voor onze inwoners. In een hennepkwekerij ontstaat bijvoorbeeld gemakkelijk brand en dat is direct een gevaar voor de buren.

Meld verdachte situaties met spoed bij de politie via 112 of bij minder spoed via 0900 - 8844. Doe je liever anoniem een melding dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000. Je kunt een anonieme melding ook doorgeven bij de gemeente. Wij behandelen jouw informatie strikt vertrouwelijk. Meer informatie hierover vind je op www.nietwegkijken.nl.

Het menselijke verhaal
Mensen vertellen ons regelmatig dat ze vinden dat we met een hennepkwekerij als deze in Drunen vooral “de kleine jongens” pakken. Ook horen we nogal eens dat mensen met een hennepkwekerij of een xtc-lab snel geld willen verdienen in tijden waarin de rekeningen te hoog zijn. Die verhalen kennen we en snappen we. Toch is kiezen voor criminaliteit de slechtste keuze die je in moeilijke tijden kunt maken. Eenmaal in de criminele wereld kom je er niet meer snel uit, de gevolgen voor jezelf en voor je gezin kunnen groot zijn. En het is niet nodig. Voor hulp in moeilijke tijden hebben we als gemeente en als totale overheid veel mogelijkheden. Neem daarover vooral contact op met Bijeen Heusden via www.bijeenheusden.nl, (073) 78 201 78 of info@bijeenheusden.nl.