BOA blog Sander – oktober 2022

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) zorgt voor extra veiligheid in onze wijken en pakt overlast aan. In onze gemeente hebben we ook boa’s. Ze maken van alles mee en dat delen ze met ons via deze blogs. In dit blog is Sander aan het woord. Hij is de nieuwe boa van de kernen Drunen en Elshout.

Sander zijn carrière begon niet meteen als boa. Hij begon als beveiliger en was werkzaam bij verschillende evenementen. Na een tijdje groeide zijn behoefte om meer te betekenen in de veiligheidssector. Hij oriënteerde zich bij de politie en de boa’s. Uiteindelijk koos hij voor de boa opleiding. Het intensievere contact met inwoners gaf hem de doorslag. Direct na het afronden van zijn opleiding is Sander gestart als boa. Dat is nu al 4 jaar geleden. Sinds juni is hij werkzaam bij de gemeente Heusden.

Wij zijn de oren en ogen van de wijk

Sander is nu al enkele maanden actief als boa en is gecharmeerd van de twee verschillende dorpskernen waar hij mag werken. Dat zorgt voor een fijne dynamiek op een werkdag. Buiten dat is hij ook blij met de ontwikkelingen die in de afgelopen jaren zijn doorgevoerd in zijn vakgebied.  “Tegenwoordig zijn wij de oren en ogen van een wijk en staan wij in nauw contact met inwoners en ondernemers. Het oude imago van ‘De Melkertbanen’ is gelukkig verleden tijd. Inwoners zien ons echt als een meerwaarde waar ze veilig bij terecht kunnen”.

Waardering voor ons vak

Als we Sander vragen wat het mooiste is wat hij als boa heeft gemaakt, antwoord Sander: “Dat zijn er een heleboel! Maar vooral de oprechte waardering van mensen voor ons werk. Dat blijf ik het mooiste vinden van alles wat ik meegemaakt heb”.  

Sander kun je dagelijks vinden in de kernen Drunen en Elshout. Maar hij werkt ook regelmatig samen in de gebieden van zijn andere collega boa’s Priscilla, Tom en Peter. Hij geeft daarbij aan: “Mocht je mij of een collega op straat tegenkomen, maak gerust een praatje met ons. Stel ons vragen en spreek ons aan. Wij komen graag in contact met je”.

Bedankt Sander dat jij ons mee wilde nemen in jouw werk en dat we hierdoor wat meer te weten zijn gekomen over de werkzaamheden en jouw passie voor het boa-vak! Ben jij benieuwd naar onze andere boa’s. Houd dan onze Facebookpagina en deze blog in de gaten! Elke maand verschijnt er een nieuwe blog.