BOA blog Sander – Februari 2023

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) zorgt voor extra veiligheid in onze wijken en pakt overlast aan. In onze gemeente hebben we ook boa’s. Ze maken van alles mee en dat delen ze met ons via deze blogs. In dit blog is Sander aan het woord. Hij is de nieuwe boa van de kernen Drunen en Elshout. Dit keer verteld hij over een burenruzie.

'Beter een goede buur dan een verre vriend' is niet vanzelfsprekend in elke straat. Soms heb je overlast van je buren en kom je er samen niet uit. Dan proberen onze boa’s hulp te bieden. Zo ook boa Sander. Hij is sinds juni vorig jaar werkzaam bij de gemeente. Een langlopende burenruzie was één van zijn eerste taken.

Buren: fijn of niet?
Een burenruzie ontstaat niet zomaar. Het is vaak een optelsom van veel dingen. Geluidsoverlast is hier een voorbeeld van. Als dit structureel voorkomt en ook wordt gemeld, kunnen onze boa’s hier over in gesprek gaan met beide partijen. ‘Goed luisteren naar alle betrokkenen is hierbij erg belangrijk’, geeft Sander aan. Helaas was één gesprek niet genoeg en heeft Sander met allebei de buren meerdere gesprekken gehad. Uiteindelijk waren de buren bereid om met elkaar te praten en samen tot een oplossing te komen. Het werd beklonken met een drankje zoals ze ‘vroeger altijd deden’. Een prachtige uitkomst.

Buurtbemiddeling door Bijeen
Niet alle burenruzies worden zo opgelost. Soms is er andere buurtbemiddeling nodig. Deze hulp kan je in onze gemeente vinden bij Bijeen. Kijk voor meer informatie op de website: https://www.bijeenheusden.nl/zorg-en-veiligheid/buurtbemiddeling/.

Bedankt Sander dat jij ons mee wilde nemen in jouw werk en dat we hierdoor wat meer te weten zijn gekomen over de werkzaamheden van het boa-vak! Ben jij benieuwd naar onze andere boa’s. Houd dan onze Facebookpagina en deze blog in de gaten! Elke maand verschijnt er een nieuwe blog. 

 

 

Laatst bijgewerkt op: 10-02-2023