Afvalkosten in 2024

Als je in een grondgebonden woning (laagbouw) woont maak je gebruik van een container voor het aanbieden van je  GFT en (vanaf 5 februari 2024) oud papier. Je betaalt naast een vast bedrag , een bedrag voor iedere inworp in een ondergrondse restafvalcontainer en voor iedere keer dat je je GFT-container aanbiedt. Oud papier en PMD kun je gratis aanbieden. Kijk hier voor de tarieven van de afvalstoffenheffing.

Als je in een appartement (hoogbouw) woont maak je gebruik maak van een verzamelcontainer of biobakje voor GFT, een verzamelcontainer voor oud papier en een verzamelcontainer of zakken voor PMD , Hiervoor betaal je een vast bedrag aan afvalstoffenheffing. Daarnaast betaal je een bedrag voor iedere inworp in een ondergrondse restafvalcontainer. Kijk hier voor de tarieven.

Wanneer betaal je voor een inworp in de ondergrondse container?
Pas als je de afvalpas voor de lezer houdt en je de deksel van de inwerptrommel helemaal opent (je hoort dan een klik-geluid) en weer sluit (je krijgt de deksel nu niet meer open) wordt een bedrag in rekening gebracht. Dus houd je de afvalpas voor de lezer en de deksel opent niet, bijvoorbeeld door een storing of een volle container, dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

 

Laatst bijgewerkt op: 28-12-2023