Kasteellaan

De Kasteellaan in Oudheusden. Een centrale plek in Oudheusden waar al verschillende voorzieningen zijn. Zoals basisscholen, de bibliotheek, een ouderensociëteit, een consultatiebureau en sportzaal De Kubus. Buurthuis De Schakel is nu op een andere plek in het dorp. De Kasteellaan wordt nu alleen niet echt ervaren als een aangename, levendige, centrale ontmoetingsplek.

Samen met inwoners van Oudheusden en partners willen we de Kasteellaan opnieuw inrichten. Zodat het echt het kloppende hart wordt van het dorp. Een plek waar inwoners graag komen om elkaar te ontmoeten, te sporten, te leren, hulp te vragen en verschillende activiteiten samen te doen. In een nieuw multifunctioneel gebouw waar ruimte is voor verschillende activiteiten. En zeker ook in de buitenlucht op een fijn nieuw plein. Een nieuw gebouw staat er niet zomaar, daar gaat een heel proces aan vooraf.

Op dinsdag 2 april 2024 heeft de gemeenteraad van Heusden een uitwerkingskrediet beschikbaar gesteld. Hiermee kan de gemeente de plannen voor de gebiedsontwikkeling van de Kasteellaan in Oudheusden, met daarin een MFA en een multifunctionele buitenruimte, verder uitwerken. Dat betekent dat de gemeente een architect en het ontwerpteam gaat selecteren. Deze gaat het schetsontwerp voor een MFA verder uitwerken naar een voorontwerp. Hierna zal er een aanbesteding worden gehouden om een bouwer te selecteren voor de verdere uitvoering. Daarnaast is het belangrijk dat de gemeente samenwerkingsovereenkomsten sluit met de partijen die zich gaan huisvesten in de nieuwe MFA.  

Participatiemomenten

Samen met inwoners van Oudheusden en partners willen we de Kasteellaan opnieuw inrichten met een MFA. Zo wordt het écht het kloppende hart wordt van het dorp. Daarom gaan we regelmatig met elkaar in gesprek. Een terugblik van deze momenten lees je via onderstaande link.

> Bekijk de participatiemomenten

 

Sportzaal De Kubus wordt duurzaam gerenoveerd. Dit betekent dat er geen nieuwbouw komt voor deze sportzaal. We zetten in op een geheel gasloos gebouw. Lees verder

Het nieuwe schoolgebouw voor basisschool De Dromenvanger, SBO Daltonschool De Leilinde en kinderopvang Mikz aan de Kasteellaan is op 6 oktober 2023 opgeleverd! De oude schoolgebouwen zijn gesloopt. Het is de bedoeling dat op deze locatie een nieuwe multifunctionele accomodatie (MFA) komt.

Laatst bijgewerkt op: 04-04-2024