Warmtescans

Gemeente Heusden wil inwoners helpen met het isoleren van hun woning. Daarom bieden we een aantal wijken extra ondersteuning door middel van warmtescans.

Een warmtescan laat zien waar eventueel de warmtelekken van een woning zitten en wat het oplevert als de woning beter geïsoleerd wordt. Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via ramen, daken en gevels. Door de juiste isolatiemaatregelen te nemen ga je warmteverlies tegen, bespaar je geld en verhoog je het woongenot.

Voor de isolatie van je woning kun je subsidie aanvragen. 

In Venne-Oost en Venne-West hebben we eerder al warmtescans gedaan. In 2024 beginnen we in Oudheusden en daarna komen de Vliedberg, Braken-Oost en Braken-West aan de beurt. Eigenaren ontvangen een gratis warmtescan van hun huis en een gesprek met een adviseur die met hen meekijkt wat ze kunnen doen om hun huis beter te isoleren.

Er worden twee uitgangspunten gehanteerd voor de koopwoningen die in aanmerking komen voor een gratis warmtescan: 

  • de koopwoning heeft op dit moment energielabel D, E, F of G 
  • de WOZ-waarde van de woning onder de NHG-grens ligt (dus maximaal € 429.300)

 

Tijdens een koude dag of nacht wordt de buitenkant van de voorgevel van je woning vanaf de straat gescand met een speciale fotocamera. Deze warmtescan wordt uitgevoerd door medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf. Dit doen zij in opdracht van de gemeente. Je hoeft hiervoor niet thuis te blijven of extra te stoken. De uitslag van de warmtescan inclusief isolatie-advies ontvang je daarna per post.

> Hier lees je meer over de warmtescan en het adviesrapport

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van de privacy van inwoners. Personen zijn niet herkenbaar op een warmtescan. Daarnaast worden andere woningen onzichtbaar gemaakt in het rapport. Je ontvangt dus alleen gegevens van je eigen woning. Andere inwoners kunnen jouw gegevens dus ook niet inzien.

De warmtescan kan helpen bij de aanvraag van een isolatiesubsidie. Deze subsidie is bedoeld om je woning te kunnen isoleren. Met de informatie die je uit de warmtescan krijgt, kun je de isolatiemaatregel kiezen die jou het meeste gaat opleveren. Met de subsidie kun je een deel van de isolatie betalen.

> Lees hier meer over de subsidieregeling voor isolatie van particuliere woningen 

Ook zonder warmtescan kun je deze subsidie aanvragen! 

Op donderdag 21 maart 2024 is er van 19.00 - 20.30 uur een informatieavond in buurthuis De Schakel in Oudheusden. Tijdens deze avond wordt verder uitgelegd wat de subsidie en de warmtescans inhouden. Bewoners krijgen hiervoor een uitnodiging per post. 

 

Aanmelden informatieavond

Laatst bijgewerkt op: 07-02-2024