Uittreksel, basisregistratie personen (BRP)

Je kunt verschillende soorten (internationale) uittreksels uit de Basisregistratie Personen (BRP) aanvragen. Dit doe je bij de gemeente waar je staat ingeschreven. Je kunt een uittreksel online of persoonlijk aanvragen. 

> Voor een digitale aanvraag, klik op de knop 'Aanvraag uittreksel BRP' hieronder 
> Maak hier een afspraak om het uittreksel persoonlijk aan te vragen en op te komen halen

Aanvraag uittreksel BRP

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Geld of je pinpas; je betaalt bij de aanvraag

Vermeld duidelijk waarvoor je het uittreksel nodig hebt, er zijn namelijk verschillende uittreksels. Je krijgt het uittreksel direct mee aan de balie. Vraag je het online aan? Dan ontvang je het binnen enkele werkdagen thuis per post op het in de digitale aanvraag vermelde adres

Als je het uittreksel online aanvraagt, dan krijg je het binnen enkele werkdagen per post toegezonden op het in de digitale aanvraag vermelde adres. Heb je het snel nodig? Maak dan een afspraak aan de balie van het gemeentehuis.

(meertalig) uittreksel Basisregistratie Persoonsgegevens (BRP)

€ 6,35

Je kunt iemand schriftelijk machtigen om voor jou een uittreksel aan te vragen. De gemachtigde moet 18 jaar of ouder zijn en zich kunnen legitimeren. In de machtiging moet beschreven staan welk uittreksel je nodig hebt en waar het voor is. Je moet de machtiging ondertekenen en een kopie van je identiteitsbewijs toevoegen.

Laatst bijgewerkt op: 16-07-2024