Leerlingenvervoer

Kinderen moeten naar school. Meestal kan dit naar een school dicht in de buurt, maar soms zijn er omstandigheden waardoor dit niet mogelijk is. Ouders zorgen er zelf voor dat hun kinderen naar school gaan, maar in bijzondere gevallen kunnen ze een beroep doen op de regeling Leerlingenvervoer.

 

  1. Kinderen die naar het speciaal basisonderwijs gaan.
  2. Kinderen die vanwege hun fysieke of psychische beperking vervoer naar school nodig hebben.
  3. Kinderen die zijn aangewezen op een school passend bij de godsdienstige of levensbeschouwelijke overtuiging van hun ouders.
  4. Kinderen waarbij de afstand tussen school en het woonhuis meer dan 6 kilometer is.

We kijken eerst samen met de ouders hoe zij zelf hun kind naar school kunnen brengen en ophalen. Voor de extra kosten die zij maken, kan een vergoeding worden aangevraagd. Als er dagen zijn waarvoor er geen oplossing is, kan voor die dagen aangepast vervoer worden aangevraagd.

Zorg dat je de volgende documenten bij de hand hebt voordat je de aanvraag invult:

  • Geldige toelaatbaarheidsverklaring (wanneer een verlenging nodig is voor het vervoer, kun je contact opnemen met de school over het aanvragen hiervan)
  • Een Inkomensverklaring van beide ouders (alleen voor leerlingen van het regulier basisonderwijs)
  • Echtscheidingsconvenant (alleen bij Co-ouderschap)
  • BSN van ouder en kind

 

Binnen 8 weken ontvang je een beslissing op je aanvraag.

Neem gerust contact op met Leerlingenvervoer als u nog vragen heeft via leerlingenvervoer@heusden.nl onder vermelding van de geboortedatum en voor - en achternaam van uw kind. Tussen 9.00 uur en 13.00 uur kunt u ons ook bereiken via telefoonnummer (073) 78 201 78

Aanvraag leerlingenvervoer

Wilt u een aanvraag doen voor Leerlingenvervoer. Vul dan onderstaande gegevens in en wij sturen u een digitaal aanvraagformulier. (Let op ! Het kan zijn dat deze in uw spambox beland.)