Ga je binnen de periode van één jaar 8 maanden of langer naar het buitenland? Dan moet je bij de gemeente aangifte doen binnen 5 dagen voor je vertrek uit Nederland. Dit kun je online doorgeven als er niemand achter blijft op jouw adres. Wanneer niet alle gezinsleden van je adres naar het buitenland vertrekken, kun je de emigratie alleen aan de balie van het gemeentehuis in Vlijmen doorgeven, samen met alle personen die met je mee emigreren. Dit geldt ook voor minderjarigen. Maak hier een afspraak. Let op: je kunt je emigratie niet doorgeven per e-mail.

> Klik hier om online je verhuizing (8 maanden of langer) naar het buitenland door te geven

> Lees hier een checklist over verhuizen naar het buitenland

Meenemen
Neem het volgende mee als je je komt uitschrijven bij de gemeente:

  • Geldig identiteitsbewijs van iedere persoon die uitgeschreven wordt
  • Adres in het land waar je als eerste naar vertrekt.
  • Een brief sturen mag ook met een kopie van je identiteitsbewijs. Zet daarin de volgende informatie: voor- en achternaam, geboortedatum van jezelf, je oude adres, je nieuwe adres, de emigratiedatum en je handtekening. Ook bij een schriftelijke aangifte geldt dat wanneer niet alle gezinsleden van een adres naar het buitenland vertrekken, alle personen die vertrekken persoonlijk moeten verschijnen bij de gemeente. Dit geldt ook voor minderjarigen.

Bewijs van vertrek
In veel landen heb je een bewijs van uitschrijving uit je laatste woongemeente nodig. Vergeet daar niet om te vragen bij je aangifte van vertrek.

Vertrek naar buitenland korter dan 8 maanden

Verblijf je korter dan 8 maanden in het buitenland en houd je je adres in Nederland niet aan? Dan kun je misschien een briefadres krijgen.