Zakken met PMD niet meegenomen?

Sinds  februari van dit jaar haalt de Afvalstoffendienst het PMD in doorzichtige plastic zakken op. Zit je PMD niet in een doorzichtige plastic zak of zit er verkeerd afval in? Dan worden de zakken niet meegenomen.

Alleen doorzichtige plastic zakken
Alleen PMD in doorzichtige plastic zakken nemen we mee. Ondoorzichtige (grijze of andere kleur) plastic zakken blijven staan. Dit komt doordat de Afvalstoffendienst dan niet kan zien wat voor afval erin zit. Doorzichtige plastic zakken kun je natuurlijk zelf kopen. Je kunt ook gratis speciale PMD-zakken afhalen op verschillende locaties in onze gemeente. Dit zijn de gemeentehuizen in Vlijmen en Drunen, de gemeentewerf/milieustraat, het Toeristisch Informatiepunt (TIP) in Heusden vesting, de bibliotheken en de wijkwinkels in de Stulp, de Mand en de Schakel.

Maximaal 2 rollen zakken per adres
We merken dat de voorraden op bovengenoemde locaties steeds heel snel op zijn. Om te voorkomen dat inwoners misgrijpen, verzoeken wij vriendelijk om maximaal 2 rollen per adres mee te nemen.

Piepschuim en hard plastic horen niet bij PMD!
Regelmatig zien we afval in de PMD-zakken dat er niet thuishoort. Bijvoorbeeld piepschuim of (kapot geknipt) hard plastic zoals tuinstoelen of speelgoed. Dit is geen PMD maar breng je naar de milieustraat.  

Twijfel je? Kijk op de afvalscheidingswijzer!
Op www.afvalscheidingswijzer.nl zie je snel in welke bak of zak jouw afval thuishoort

Laatst bijgewerkt op: 08-05-2024