De gemeente Heusden is een heerlijke plek om te wonen. De gemeente bevat een mooie mix van veel natuur, winkels en voorzieningen in de buurt, een rijk verenigingsleven, dichtbij de stad en vele mooie plekjes om te bezoeken. Kortom: Dé plek om jouw droomhuis te verwezenlijken.

Goede ligging
De gemeente ligt in het noorden van Noord-Brabant, ingeklemd tussen Loonse en Drunense Duinen, de Maas en de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Waalwijk. De gemeente ligt direct aan de snelweg A59, waardoor ze goed bereikbaar is. Ook het openbaar vervoer is er goed geregeld. Heusden bestaat uit 11 kernen waar ruim 46.000 mensen wonen. 

Scholen en buitenschoolse opvang
Buiten de vier kleine kernen Doeveren, Herpt, Heesbeen en Hedikhuizen hebben alle kernen (zeven) één of meer basisscholen. In Drunen zit ook een middelbare school: Het d’Oultremontcollege. Deze school biedt onderwijs vanaf mavo of hoger. Met als extra richting; het Technasium.

Daarnaast bevat de gemeente ook twee scholen, in Heusden en Drunen, die speciaal onderwijs bieden. Er zijn verschillende vormen van kinderopvang aanwezig, zoals kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen. Voor ieder kind een geschikte opvang of school!

Dromen. Doen. Heusden.
De gemeente Heusden weet wat ze wil en maakt daar actief gebruik van. Ze geeft ruimte aan de dromen van inwoners, bedrijven en verenigingen. Samen met hen zet zij plannen om in actie. De MogelijkMakers van de gemeente willen je vanuit die gedachte graag helpen om een mooie plek te vinden om te wonen en jouw droom waar te maken! Heb je vragen of wil je advies? Neem dan contact op met een van onze MogelijkMakers. Zij helpen graag!

Laatst bijgewerkt op: 02-04-2024