Zie jij jezelf al in Geerpark wonen en wil jij in het laatste deelgebied waar de Kavelwinkel kavels aanbiedt jouw droomhuis bouwen? Vanaf 21 maart tot en met zondag 2 april kun je inschrijven voor de allerlaatste 7 kavels in dit gebied. Wie weet word jij die nieuwe bewoner van Nieuwe Morgen fase 2! Alle kavels in fase 1 zijn gereserveerd. 

Je woont er buiten, midden in de natuur. Een heerlijke plek om thuis te komen en te ontspannen. Spelen is er een echt avontuur. Stap naar buiten voor een wandeling langs de Waterslinger en door het park. Struin door de boomgaard waar het fruit in het seizoen zo geplukt kan worden. En de dagelijkse voorzieningen? Die zijn, net als de stad, dichtbij. Zowel op de fiets, met het openbaar vervoer of de auto ben je in een mum van tijd vanaf het Centraal Station ’s-Hertogenbosch in Geerpark.

Start verkoop 21 maart
De verkoop zal verlopen via een digitale inschrijving gevolgd met een loting door de notaris. Ben je benieuwd waar de kavels komen? Hier vind je de globale ligging. De kavels variëren in grootte van circa 485 m² tot circa 550 m². De prijs per vierkante meter (2023) is € 408,00 exclusief BTW. De ligging en maten (oppervlakte, breedte en diepte) van de kavels worden bekendgemaakt zodra we daadwerkelijk starten met de verkoop. We communiceren over de verkoop als eerste via de nieuwsbrief van De Kavelwinkel. Tot die tijd is het dus niet mogelijk om je in te schrijven voor een bouwkavel in Geerpark. Wil jij de nieuwsbrief met het startsein voor de verkoop en informatie over de laatste ontwikkelingen niet missen? Meld je dan aan via de knop onder deze tekst.

Aanmelden algemene nieuwsbrief

Geerpark is geen gewone woonwijk. Je wordt er niet alleen omringd door het groen maar het is ook één van de meest duurzame wijken in de regio en 100% elektrisch. Al heel wat bewoners voelen zich er  helemaal thuis, samen in een hofje of vrijer op een zelfbouwkavel. Zij kozen voor comfortabele en energiezuinige woningen, met mooie duurzame materialen en zonnepanelen op het dak. Volledig gebouwd voor de toekomst. Meer weten over Geerpark? Kijk op www.geerpark.nl.

De verkoop van Nieuwe Morgen fase 2 zal verlopen via een digitale inschrijving gevolgd met een loting door de notaris.

De inschrijving start dinsdag 21 maart 2023 en sluit op zondag 2 april 2023 om 23.59 uur.
Het exacte startsein wordt gegeven in de nieuwsbrief van de Kavelwinkel.

De aankoop van een kavel is een zorgvuldig proces. Mocht je volgens de rangorde een kavel toegewezen krijgen dan gaan we een gesprek inplannen. Voordat je tot definitieve koop overgaat, wil je natuurlijk precies weten wat er wel en niet mogelijk is.

Ook zullen we je de mogelijkheid bieden om de kavel te reserveren voor 4 maanden. Deze periode  heb je nodig om zaken goed te regelen. Om je daarbij op weg te helpen, hebben we in een korte brochure op een rij gezet wat er allemaal komt kijken bij de koop van een kavel in de gemeente Heusden.

> Folder aankopen bouwkavel

De loting vindt plaats op 6 april 2023 aan de hand van de door jou opgegeven voorkeur(en)/bouwkavel(s) en aan de hand van de door jou daarbij genoemde volgorde. Je kunt maximaal 3 voorkeuren (bouwkavels) in volgorde opgeven.

Per bouwkavel wordt door de notaris bekeken hoeveel kandidaten de betreffende bouwkavel als ‘eerste voorkeur’ hebben opgegeven.

Ingeval er 1 ‘eerste voorkeur’ is, vindt directe toewijzing aan betreffende kandidaat met eerste voorkeur plaats. Als meerdere kandidaten een eerste voorkeur voor dezelfde bouwkavel hebben opgegeven, zal loting tussen betreffende ‘kandidaten met eerste voorkeuren’ plaatsvinden door de notaris. Dit proces wordt per bouwkavel herhaald. Zo streven we er naar om zoveel mogelijk kandidaten de eerste voorkeur te kunnen aanbieden. Hoe er omgegaan wordt met tweede en derde voorkeuren en eventueel overgebleven bouwkavels staat in de inschrijfvoorwaarden.

Na de toewijzing/ respectievelijk loting zullen de gelukkigen zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk binnen 2 werkdagen na de loting, persoonlijk op de hoogte worden gesteld. De overige kandidaten die ingeschreven hebben, ontvangen uiterlijk 5 werkdagen na de loting bericht.

Voor de verkoop van de bouwkavels in Geerpark Nieuwe Morgen fase 2 zijn inschrijfvoorwaarden opgesteld. Deze kun je nalezen zodra het startsein voor de verkoop is gegeven. Je kunt tot en met zondag 2 april 2023 inschrijven. Dus je hebt voldoende tijd om je te oriënteren.   

De tweede fase in Nieuwe Morgen wordt nu bouwrijp gemaakt. Naar verwachting zijn we daar medio 2023 mee klaar, onder voorbehoud van eventuele vertraging. De gemeente is namelijk bij het bouwrijp maken onder andere afhankelijk van externe (nuts)partijen met een lange(re) voorbereidingstijd. Als er een concrete datum bekend is wanneer het plangebied met de vrije kavels bouwrijp is, dan zullen wij dit melden aan de kavelkopers. Vanaf het moment dat het nieuwe deelgebied bouwrijp is gemaakt en je eigenaar bent van de kavel, kun je eventueel ook overgaan tot het plaatsen van een tijdelijke woonunit. De voorwaarden hiervoor zijn te vinden in de technische brochure. Als de omgevingsvergunning is verleend en je eigenaar bent van de kavel dan kun je vanaf dat moment ook starten met de bouw van je woning.

Voor de kavels zijn kavelpaspoorten opgesteld. Dit document geeft een korte beschrijving van de kavel en geeft onder andere een doorkijk naar de inhoud van het bestemmingsplan, de aandachtspunten en de beoogde beeldkwaliteit. Daarnaast is ook een informatiefolder voor particuliere bouwers (technische brochure) in Geerpark beschikbaar. In deze brochure staat omschreven waar je tijdens het ontwerp van de woning en de bouw rekening mee moet houden. Ook laten we je zien welke keuzes en verantwoordelijkheden je hebt.

> Kavelpaspoort GEE601

> Kavelpaspoort GEE602

> Kavelpaspoort GEE603

> Kavelpaspoort GEE604

> Kavelpaspoort GEE605

> Kavelpaspoort GEE606

> Kavelpaspoort GEE607

> Informatiefolder Geerpark Nieuwe Morgen (technische brochure)

> Inspiratiefolder

Woonrijptekening

Ter indicatie van de inrichting van de openbare ruimte is een woonrijptekening opgesteld. Aan deze tekening kunnen geen rechten worden ontleend. De verkaveling, woningtype en openbare ruimte kunnen nog wijzigen. De stedenbouwkundige ondergrond is louter voor de beeldvorming. Bij het ontwerpen van uw toekomstige droomhuis, moet voldaan worden aan de bestemmingsplanvoorschriften.

> Woonrijptekening Geerpark Nieuwe Morgen fase 2

Bestemmingsplan

Mocht je nadere informatie willen over het bestemmingsplan dan kun je deze raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor de kavels is een uitwerkingsplan (onderdeel van een bestemmingsplan) vastgesteld: ‘Geerpark fasen 2B-3 en 2C’. Dit uitwerkingsplan vormt samen met het onderliggende moederplan momenteel de vigerende planologische regeling voor de kavel.

Ben jij enthousiast geworden en wil je graag op een van deze kavels gaan bouwen en er zelf gaan wonen? Schrijf je dan nu in via het digitale inschrijfformulier. Inschrijven kan tot zondag 2 april 2023 om 23.59 uur.

> Digitaal inschrijfformulier

> Inschrijfvoorwaarden

De kopersgesprekken vinden (in beginsel) plaats tussen dinsdag 11 april 2023 en vrijdag 14 april 2023.

Contact
Heb je een vraag maar de informatie niet kunnen vinden? Dan kun je contact opnemen met MogelijkMaker Annemarie Cales of Carola Killian via (073) 513 17 89 of stuur een mail naar dekavelwinkel@heusden.nl.

Let op, je krijgt niet per email een ontvangstbevestiging. Na een tijdige inschrijving, ontvang je op de website een automatisch bericht van de Kavelwinkel (zie voorbeeld). Het is belangrijk dat je aanklikt dat de inschrijfvoorwaarden zijn gelezen en dat je daarna de inschrijving bevestigd. Je hebt tot zondag 2 april 2023, 23.59 uur om je inschrijving definitief te maken.